Redactia.ro
Home » Monden » Drama unei artiste pe care a iubit-o toată lumea. Anda Călugăreanu a fost părăsită de soț pentru colega ei de scenă. A plâns încontinuu până când a murit

Drama unei artiste pe care a iubit-o toată lumea. Anda Călugăreanu a fost părăsită de soț pentru colega ei de scenă. A plâns încontinuu până când a murit

GALERIE FOTO (8)

Anda Călugăreanu a fost una dintre cele mai iubite artiste din toate timpurile. A suferit enorm din dragoste, până la ultima suflare. Mama Ioanei Tufaru a trăit o adevărată dramă, care i-a marcat atât viața, cât și sfârșitul. A fost înșelată și mințită de bărbatul iubit, care a părăsit-o când se aștepta mai puțin. Anda a cunoscut, apoi, marea iubirea, cel care i-a fost alături până la moarte.

Anda Călugăreanu, artista pe care a iubit-o toată lumea

Anda Călugăreanu a fost una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste de la noi din țară. A dat de 9 ori la actorie, dar a reușit în cele din urmă să finalizeze cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică, sfidând comisiile care o catalogau mică de înălțime. S-a bucurat de o perioadă foarte bună, a fost remarcată drept o cântăreață cu un timbru extrem de personal. Numele ei din buletin era Anca Călugăreanu, iar cel de scenă era Anda Călugăreanu. S-a născut la 24 octombrie 1946, într-o epocă tulbure. Tatăl ei era ofiţer în armată și a fost strict în ceea ce a privit educația artistei. Anda a devenit vedetă în programele de televiziune, mai ales la TVR. Aceasta a devenit cunoscută publicului datorită trioului rămas celebru, alături de Dan Tufaru şi Florian Pittiş, sub bagheta lui Alexandru Bocăneţ. A fost cântăreață, artistă și dansatoare.

Viața Andei Călugăreanu s-a schimbat radical atunci când l-a cunoscut pe soțul ei, Dan Tufaru. Împreună au avut o fiică, pe Ioana Tufaru. Norocul n-a fost de partea artistei noastre, căci Dan Tufaru era cu gândul și inima la o altă femeie, Vasilica Tastaman. Femeia era mult mai în vârstă, însă acest lucru nu a contat.  Fiica Andei, Ioana Tufaru, spunea la un moment dat că s-a întâlnit cu cea pe care a considerat-o, toata viața, vinovată de nefericirea mamei ei. „Mă bucur din tot sufletul că am cunoscut-o pe Vasilica Tastaman exact cu câteva luni înainte ca ea să nu mai fie și întâlnirea mea cu ea a fost foarte plăcută, neașteptat de plăcută. A fost întâmplarea fericită să mă duc să-i cer un autograf și să-i spun doar atât: <<-Eu sunt Ioana, fiica Andei și a lui Dan Tufaru!>>, la care ea mi-a pus mâna pe obraz, a lăcrimat și a spus: <<-Să nu-mi porți pică, să nu fii supărată pe mine, eu nu am nicio vină că s-a întâmplat așa, așa a fost să fie!>>”, povestea Ioana Tufaru, conform comentator.ro

Anda Călugăreanu și Dan Tufaru

Ioana Tufaru a avut probleme de sănătate în copilărie, care i-au dat bătăi de cap mamei ei. Pe fondul unei dereglări a glandei tiroide, Ioana s-a confruntat cu tulburări de comportament, dar şi cu obezitate majoră. Fiica Andei Călugăreanu a dat semne de afecţiuni psihice. Astfel, tatăl ei a internat-o la un spital de copii cu astfel de probleme.

Anda Călugăreanu și Ioana Tufaru

Cine a fost femeia care i-a furat dragostea Andei Călugăreanu

Vasilica Tastaman (6 octombrie 1933, Brăila – 30 martie 2003, București) a fost o actriță talentată, dar și controversată din cauza aventurilor ei amoroase. A trăit multă vreme în străinătate, însă când s-a reîntors, scânteia dintre ea și Dan Tufaru s-a aprins de-a binelea. Acesta și Anda Călugăreanu și-au spus adio, iar bărbatul a rămas în brațele Vasilicăi. A fost răpusă de o boală neiertătoare, la fel precum cea pe care o distrusese psihic cândva, Anda Călugăreanu. Viața Vasilicăi nu a ușoară, a avut multe iubiri pățimașe și a pus pe jar actori celebri. A iubit mereu cu pasiune, lucru care a și epuizat-o. Mulți actori au fost îndrăgostiți de ea, printre care și Gheorghe Dinică. Totuși, singura ei dragoste adevărată ar fi rămas fotbalistul și antrenorul Emerich Jenei, tatăl copilului ei. „Eu eram iubitor de teatru și acolo am cunoscut-o. Și am continuat un an de zile prietenia noastră, după care ne-am șicăsătorit. După care a venit și un copil, băiatul nostru Călin, care are 47-48 de ani, și după vreo zece ani de zile ne-am despărțit”, povestea Emerich „Imi” Jenei, la începutul anilor 2000, după dispariția temperamentalei artiste.

Vasilica Tastaman

Cum s-a stins din viață Anda Călugăreanu

După drama pe care a suferit-o în dragoste, Anda și-a găsit liniștea alături de cel de-al doilea soț, Alexandru Medeleanu. Acesta a povestit, acum multă vreme, chinurile prin care a trecut marea actriță din cauza bolii de care suferea. „Mi-a zis doar atât: «-Tati, nu mă simt deloc bine…». Am ajuns acasă şi tot rău îi era. Nu suporta deloc curentul. Am chemat un medic, a consultat-o şi ne-a zis că este vorba despre o răceală. I-a prescris penicilină, dar nu i-a folosit la nimc. În continuare, se simţea tot mai rău. Până la urmă, am dus-o la spital, la Elias. Pe radiografie a ieşit ceva urât pe plămânul drept. Medicul m-a chemat doar pe mine a doua zi. Mi-a zis că are o pată pe plămân de mărimea unei monezi de 5 lei. Am intrat imediat in panică. Începea calvarul.

Ne-am dus la spitalul de plămâni, unde i s-a făcut o analiză destul de traumatizantă. Era ca un fel de operaţie. A durut-o foarte tare şi trei zile a expectorat sănge. Peste o săptămână ,urma să primim rezultatul la investigaţie. Ne-am dus, dar ni s-a spus că analiza se pierduse. Îmi venea să-i omor pe medici. Anda n-a vrut să repete dureroasa investigaţie. Am mers şi la alţi doctori, dar nici unul nu ne-a pus un diagnostic foarte clar. Abia în Grecia, unde am ajuns într-un final, când ea începuse să aibă dureri tot mai mari, mi s-a spus că are cancer. Ea a ştiut tot timpul că este grav bolnavă, deşi nu i-am zis exact ce are”, povestea Alexandru Medeleanu, conform comentator.ro

Alexandru Medeleanu și actuala lui soție

La un moment dat, artista a încercat să-și ia viața, într-un mod crunt. Soțul ei a văzut-o la timp și a reușit să o salveze. Chinul nu s-a oprit acolo. Anda Călugăreanu a fost tratată de biofizicianul Carol Przybilla, cel care l-a ajutat pe Ceaușescu să scape de cancer la prostată. Artista avea dureri groaznice, până să urmeze tratamentul dat de elevul lui Einstein. Anda a murit în brațele soțului ei, cel care nu a avut puterea nici să-și ia rămas bun.

Ne minţeam unul pe altul. Ne făceam că nu ştim. Avea dureri aşa de mari, încât nici eu nu mai suportam. Mă simţeam inutil. La un moment dat, cedând nervos de pe urma suferințelor îngrozitoare pe care era silită să le îndure, a încercat să se sinucidă. Şi-a vârât o batistă în gură, sperând că va reuși să se sufoce. Am reuşit s-o salvăm. Era păcat să moară aşa. După ce a venit din Grecia, un poliţist mi-a zis să-l caut pe biofizicianul Carol Przybilla. Tot el l-a tratat şi pe Ceauşescu de cancer la prostată. Avea 80 de ani atunci. Treceau zilele şi nu dădeam de el. Era de negăsit. După vreo trei săptămăni am reuşit să dau de el. I-am dat un telefon, i-am zis despre ce este vorba şi m-a primit. Razele aparatului său puteau să înmulţească celulele bune şi să le omoare pe cele bolnave.

Ministerul de Interne îi făcuse un aparat şi mai bun, care era folosit doar in cazuri deosebite. Cu ajutorul unei cunoștințe, am reușit să-l sun pe Virgil Măgureanu, șeful Serviciului Român de Informații (SRI), şi el ne-a ajutat să luăm aparatul. Am început tratamentul acasă la noi. Avea dureri foarte mari, se tăvălea pe jos. La două zile după tratament, însă, îi dispăruseră durerile. Am început să sperăm, deşi Przybilla ne spunea că este în continuare foarte grav. Anda ajunsese să respire doar cu un sfert din plămân. L-am întrebat dacă într-adevăr a fost elevul lui Einstein. Iar el mi-a răspuns că trei luni a stat pe lângă acesta. Iar Anca l-a întrebat cum a fost cu Ceauşescu. Ne-a mărturisit că l-a tratat două săptămăni, deşi se vindecase după şapte zile de tratament. Era foarte fricos şi voia să se asigure.

La 14 august 1992, Przybilla ne-a recomandat să mai facem o radiografie la plămân. Am făcut-o şi ne-a dat verdictul: «-Dacă mai rezistăm patru zile, gata, am scăpat!». A doua zi, la ora 5 dimineaţa, Anca a murit. Nu mi-am luat la revedere. N-am putut. Am stat cu ea până în ultima clipă. Ultima dorinţă a ei a fost să fac în aşa fel încât lumea să n-o uite. Mi-a mai zis în ce s-o îmbrac pe catafalc şi să am grijă de Ioana. A murit pe canapea, in braţele mele”, spunea soțul Andei, conform comentator.ro Anda Călugăreanu a pierdut lupta cu boala pe 15 august 1992, iar ultima dorință a ei a fost ca Alexandru Medeleanu să aibă grijă de Ioana Tufaru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: