Redactia.ro
Home » Homepage » Dronă prăbușită lângă casa unui bărbat din Bistrița Năsăud. Anunțul făcut de polițiști

Dronă prăbușită lângă casa unui bărbat din Bistrița Năsăud. Anunțul făcut de polițiști

GALERIE FOTO (2)

Este panică într-o localitate din Bistrița Năsăud, după ce o dronă s-ar fi prăbușit lângă casa unui localnic din Dumitra. Însă iată anunțul oficial al polițiștilor

Potrivit bărbatului, drona prăbușită în Bistrița avea aproximativ un metru și ar fi avut ceva inscripții chirilice pe ea. Pe fir au intrat imediat autoritățile locale.

„Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel, în apropierea locuinței”, a transmis IPJ Bistrița, duminică seară.

Polițiștii efectuează cercetări „sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 423 Cod Penal, zborul neautorizat, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă”, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: Facebook via News.ro

Dronă prăbușită lângă casa unui bărbat din Bistrița Năsăud. Anunțul făcut de polițiști

Drona ar avea o dimensiune de un metru lungime. A fost găsită într-un șanț de un tânăr, care a luat-o de acolo, în timp ce se deplasa spre casă după muncă.

Abia când a ajuns acasă, la lumină, a văzut că ar fi avut inscripții chirilice, dar și un număr scris ea. Așadar, a sunat imediat la poliție.

Însă, din primele informații, drona nu ar avea legătură cu războiul din Ucraina, potrivit Mediafax.

Reprezentanții IPJ Bistrița au precizat că nu pot spune la acest moment dacă este vorba despre o dronă militară sau nu și că se fac cercetări, dar au precizat că aeromodelul nu avea însemne militare sau rusești, potrivit Libertatea.

Totodată, instituțiile abilitate fac verificări pentru a stabili proveniența aparatului.

Dronă intrată în spațiul românesc, prăbușită la Zagreb

Incidentul din Bistrița vine la numai câteva zile după ce, pe 11 martie, Ministerul Apărării a informat că o dronă a intrat pe teritoriul românesc, venind dinspre Ucraina, şi a ieşit după numai trei minute.

MApN a precizat că aeronava a intrat în spaţiul aerian al României, dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23, şi a părăsit spaţiul aerian naţional în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria. Ulterior, drona s-a prăbuşit la Zagreb, în Croația.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: