Redactia.ro
Home » Știri » Dronele continuă să cadă în România, dar Marcel Ciolacu e foarte relaxat: „O luăm razna cu toții”

Dronele continuă să cadă în România, dar Marcel Ciolacu e foarte relaxat: „O luăm razna cu toții”

moțiunea de cenzură

Fragmente dintr-o posibilă nouă dronă căzută în România au fost găsite în zona Nufărul și Victoria din Tulcea. Un apel la 112 anunța o explozie în zonă, la ora 05.00 dimineaţa.

În urma verificărilor făcute de armată, au fost găsite elemente ale unei posibile drone, în jurul orei 11.00.

Marcel Ciolacu spune că nu ne atacă nimeni

Premierul a avut miercuri o reacție nervoasă după ce a fost întrebat repetat de către jurnaliști despre atacurile cu drone asupra porturilor de la Dunăre și despre pericolul pentru populația de pe malul românesc.

„Nu ne atacă nimeni, oameni buni, haideți să liniștim populația, că o luăm razna cu toții”, a zis Ciolacu, adăugând că lucrurile vor fi însă „analizate rapid” și vor fi luate „decizii rapide și pe zona militară”.

Ciolacu a insistat că este vorba despre rămășițe de drone fără explozibil căzute pe teritoriul României, că „nu a scăpat nimic de sub control” și că „nu există niciun pericol”.

În primul rând, nu a scăpat nimic de sub control. În al doilea rând, a fost o intervenţie rapidă a MApN, cu Situaţiile de Urgenţă, la o solicitare a cetăţenilor care locuiesc în acea zonă. Nu este niciun pericol.

Dar este normal ca statul să ia anumite măsuri. Este o intervenţie provizorie, lucrurile vor fi foarte bine analizate şi va fi o reacţie foarte rapidă şi pe zona militară, pentru astfel de zone.

Nu vorbim de un atac asupra României. S-a făcut RO-Alert în toată zona, funcţionează telefoanele şi au acoperire mai mare”, a declarat Ciolacu.

Vrea să liniştească populaţia

Ciolacu a avut o ieșire nervoasă, spunând că „populaţia trebuie liniştită, pentru că altfel o luăm razna cu toţii”.

Pentru ce să fie timp necesar? Că nu ne atacă nimeni, oameni buni. Haideţi să liniştim populaţia, că o luăm razna cu toţii. Nu ne-a atacat nimeni şi nu ne atacă nimeni.

Au sărit nişte rămăşiţe dintr-o dronă care a fost lovită de către armata ucraineană. Nu a avut explozibil, nu a avut nimic care să dăuneze.

Nu ne-a atacat și nu ne atacă nimeni. Dar este normal, şi eu, ca prim ministru, să am discuţii cu domnul Raed Arafat, cu ministrul Apărării, comandantul Armatei, să ne luăm toate asigurările„, a mai spus şeful Guvernului.

Persoanele aflate în localitățile din România de lângă granița cu Ucraina au primit mai multe mesaje Ro-Alert, în noaptea de marți spre miercuri. Mesajele au fost emise după bombardamentele nocturne din porturile ucrainene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: