Redactia.ro
Home » Homepage » Stare de alertă în Tulcea. O parte dintre dronele rusești ar fi căzut pe teritoriul țării noaste

Stare de alertă în Tulcea. O parte dintre dronele rusești ar fi căzut pe teritoriul țării noaste

mapn

Stare de alertă în Tulcea. Cei de la Inspectoratul de Situații de Urgență din Tulcea au primit apeluri cu privire la posibile cazuri de impact de dronă în zona mai multor localităţi, iar echipele Ministerului Apărării s-au deplasat în zona sesizată pentru a verifica care este situația.

Stare de alertă în Tulcea. Forțele MapN au verificat zona

Miercuri, 13 septembrie, forţele ruse au continuat atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Reni şi Ismail, în proximitatea graniţei dintre Ucraina şi România. Ministerul Apărării Naţionale a monitorizat în timp real situaţia aeriană în zonele de responsabilitate”, a transmis, miercuri, Ministerul Apărării. În aceste condiții, cei de la ISU Tulcea au primit mai multe apeluri cu privire la posibile cazuri de impact de dronă în zona mai multor localități.

Instituția a comunicat că, întrucât au fost identificate grupuri de drone care se îndreptau către porturile ucrainene, Ministerul Apărării Naționale (MApN) a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, începând cu ora 00.45, cu privire la anumite zone specifice din județele Tulcea și Galați, situate în proximitate, care ar putea fi expuse riscurilor asociate acestei situații.

Ca urmare a evoluţiei situaţiei şi în baza informaţiilor primite de la ISU Tulcea, cu privire la sesizări telefonice prin serviciul 112 despre posibile cazuri de impact de dronă într-un sector cuprins între localităţile Nufăru, Malcoci şi Valea Nucarilor, judeţul Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forţe şi mijloace din alte instituţii ale Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, investighează aceste situaţii”,  au transmis cei de la ISU Tulcea.

Rusia a atacat Ucraina cu 44 de drone

Ministerul anunţă că forţele MApN rămân în alertă şi vor continua cercetările în zonele semnalate de către cei de la ISU.

Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar”, a mai transmis MApN.

În cursul nopții trecute, Rusia a efectuat un atac cu 44 de drone asupra Ucrainei, dintre care 32 au fost interceptate și distruse de forțele aeriene ucrainene, conform declarațiilor făcute miercuri. Majoritatea acestor vehicule aeriene explozive au fost direcționate către regiunea Odesa, unde au cauzat daune infrastructurii portuare din districtul orașului portuar Izmail și au rănit nu mai puțin de șașe persoane.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: