Redactia.ro
Home » Știri » După avertizări meteo de furtuni violente, ANM a emis cod roșu de caniculă. Care sunt zonele vizate

După avertizări meteo de furtuni violente, ANM a emis cod roșu de caniculă. Care sunt zonele vizate

GALERIE FOTO (2)

După săptămâni întregi de ploi abundente și descărcări electrice urmate de coduri galbene și portocalii, Administrația Națională de Meteorologie a emis cod roșu de caniculă. 

COD ROȘU de caniculă în România

UPDATE: Meteorologii au emis un Cod roşu de caniculă în şapte judeţe din vest şi nord-vest. Avertizarea este valabilă până vineri. În zilele de 24 şi 25 iunie, în judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj şi Maramureş va fi Cod roşu de caniculă, cu temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 şi 41 de grade, iar în nord-vest între 35 şi 38 de grade. În cursul nopţii valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20 – 24 de grade.

Administrația Națională de Meteorologiea emis astzăi un cod portocaliu de canicula. Intervalul de valabilitate al codului este 23, 24 și 25 iunie. Fenomenele vizate sunt val de căldură, caniculă și disconfort termic.

Județele care au intrat oficial de astăzi sub cod portocaliu de caniculă sunt Satu Mare, Bihor, Arad, Timișoara și Caraș Severin.

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfortul termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții nu vor coborî, în general, sub 22…25 de grade.„, a precizat Administrația Națională de Meteorologie.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au ținut să anunțe și faptul că joi și vineri (24 și 25 iunie), disconfortul termic se va accentua și în Oltenia, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei.

ANM a emis și un COD GALBEN

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis și un cod galben de caniculă pentru restul țării.

În intervalul menționat valul de căldură va cuprinde treptat toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat. Miercuri (23 iunie), va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar joi și vineri (24 și 25 iunie) în toate regiunile. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).„, a  transmis ANM.

Administrația Națională de Meteorologie a mai precizat că îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, la deal și la munte, mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini