Redactia.ro
Home » Știri » Cod portocaliu emis de ANM. Care sunt județele vizate

Cod portocaliu emis de ANM. Care sunt județele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu de ploi abundente, descărcări electrice și pe alocuri grindină și vijelii în mai multe județe din țară. De asemenea a fost emis și un cod galben de ploi însemnate cantitativ. Veștile meteorologilor nu sunt chiar fericite pentru românii care așteptau vreme bună.

COD PORTOCALIU emis de ANM. Care sunt județele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 16 iunie, ora 10:00 cod portocaliu de de ploi abundente, descărcări electrice și pe alocuri grindină și vijelii în mai multe județe din țară. Ei au anunțat că acest cod va fi valabil până diseară la ora 23:00. Fenomenele vizate sunt ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului. Județele care se află sub cod portocaliu de ploi sunt Iași, Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Buzău, Ilfov, Brăila, Călărași și Tulcea.

În intervalul menționat, în nordul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și local în Muntenia, Dobrogea și la munte, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…45 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80…90 km/h. În jumătatea de est a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei și nordul Dobrogei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și pe alocuri grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 30…40 l/mp și pe spații mici 50…70 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…60 km/h.„, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

COD GALBEN în mai multe județe

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod galben, tot astăzi la ora 10:00, care este valabil până în intervalul 16 iunie, ora 23:00 – 17 iunie, ora 10:00. Fenomenele vizate sunt ploi însemnate cantitativ. Județele care vor fi afectate de acest cod galben sunt Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Galați, Ialomița, Iași, Neamț, Prahova, Tulcea, Vrancea, Vaslui.

În intervalul menționat, în centrul și sudul Moldovei, local în Muntenia, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.„, a fost mesajul celor de la Administrația Națională de Meteorologie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: