Redactia.ro
Home » Homepage » Se strică vremea! Meteorologii au emis COD PORTOCALIU de vreme rea

Se strică vremea! Meteorologii au emis COD PORTOCALIU de vreme rea

Se strică vremea! Meteorologii au emis COD PORTOCALIU de vreme rea

Meteorologii au emis un Cod Galben de vreme rea în intervalul 15 iunie, ora 10:00 și 16 iunie 23:00. vor fi ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Se strică vremea! Meteorologii au emis COD PORTOCALIU de vreme rea

În intervalul menționat, local în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp.

Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80…90 km/h.

Potrivit informațiilor, astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni. Vremea se va menţine în general instabilă până la sfârşitul săptămânii. Fenomenele vizate sunt ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului.

În Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și cea mai mare parte a Moldovei,  instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe spații mici 50…60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h şi vor fi vijelii.

Prognoză specială pentru Capitală: Averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului

Vremea va fi în general instabilă în Capitală până miercuri noaptea şi în special în cursul după-amiezilor şi al serilor de marţi şi miercuri vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Potrivit prognozei pentru Municipiul Bucureşti, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie, ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în medie, se vor înregistra cantităţi de apă, în intervale scurte de timp de 10…15 l/mp, iar prin acumulare 25…35 l/mp. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade – marţi şi de 25….26 de grade – miercuri. Minima termică va fi de 14…16 grade.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: