Redactia.ro
Home » Știri » COD GALBEN emis de ANM. Care sunt zonele vizate

COD GALBEN emis de ANM. Care sunt zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri , 25 mai 2021 ora 15 o atenționare meteo care se va menține în vigoare până în data de 27 mai, ora 20:00. Fenomenele vizate sunt manifestări de instabilitate atmosferică. Acestea se vor manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp, iar pe arii restrânse 30-35 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…35 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.„, a fost mesajul transmis de Administrația Națională de Meteorologie.

Un nou cod galben a fost emis tot ieri la ora 15 care seva menține în vigoare până astăzi la ora 11. Fenomenele vizate sunt instabilitatea atmosferică temporar accentuată.

Specialiștii au anunțat că vor exista perioade de instabilitate atmosferică accentuată și se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse cu caracter torențial.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp.Temporar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80-90 km/h.”, a fost mesajul transmis de Administrația Națională de Meteorologie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: