Redactia.ro
Home » Știri » După câte purtări este necesar să ne spălăm hainele. Greșeala pe care cei mai mulți dintre noi o facem

După câte purtări este necesar să ne spălăm hainele. Greșeala pe care cei mai mulți dintre noi o facem

Temperatura la care mor bacteriile de pe așternuturile tale. Doar așa le speli corect

Spălatul hainelor este o activitate banală pe care fiecare o practică, însă puțini sunt cei care cunosc un amănunt foarte important – cât de des trebuie să fie spălate hainele pentru ca țesătura să-și mențină strălucirea.

Cât de des trebuie să spălăm hainele

Dacă obișnuiești să speli hainele mult prea des atunci țesătura acestora se va degrada mai repede, iar dacă nu le speli suficient de des riști să faci diferite boli de piele. Desigur, frecvența spălării este diferită de la un articol vestimentar la altul. Spre exemplu, tricourile ar trebui să fie spălate după două-trei purtări, în timp ce puloverele pot fi spălate chiar și după cinci purtări.

Cămășile ar trebui să fie spălate după maxim trei purtări, în timp ce costumele bărbătești nu ar trebui să fie purtate mai mult de două ori înainte de a fi băgate la mașina de spălat. Articolele care nu necesită să fie spălate mai des de o dată pe an sunt gecile purtate în exterior și paltoanele.

Oamenii au tendința de a-și spăla excesiv hainele

Există anumite articole vestimentare care trebuie spălate după fiecare purtare, indiferent de material. În această categorie intră, așa cum deja știe toată lumea, lenjeria intimă. De asemenea, hainele îmbrăcate în sala de sport sau în timpul activităților fizice intense ar trebui să fie spălate după fiecare purtare. Aceeași situație este valabilă și în cazul șosetelor.

Potrivit dr. Anthony Rossi, dermatolog la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York, spălarea hainelor este asociată cu nevoia de igienă. Concret, oamenii au tendința să-și spele în exces hainele. Astfel, multe dintre ele ajung să se deterioreze rapid.

Conform medicilor dermatologi anumite haine, precum lenjeria intimă, șosetele, sutienele și hainele de sport ar trebui să fie spălate după fiecare purtare. Această regulă se aplică și în cazul hainelor purtate în timpul unor activități care te-au solicitat mult și din cauza cărora ai transpirat în exces.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: