Redactia.ro
Home » Știri » După ce a botezat timp de 20 de ani minori, acest preot a aflat că a săvârșit greșit ceremoniile

După ce a botezat timp de 20 de ani minori, acest preot a aflat că a săvârșit greșit ceremoniile

Un preot a aflat că după 20 de ani în slujba divinității, a făcut o greșeală în timpul ceremoniilor de botez pe care le-a oficializat. Toți cei care au fost creștinați de el vor fi nevoiți să repete această ceremonie, iar el a preferat să se retragă din activitatea sa duhovnicească.

După ce a botezat timp de 20 de ani minori, acest preot a aflat că a săvârșit greșit ceremoniile

Acest preot catolic din Arizona, Pheonix, a aflat după 20 de ani în slujba Bisericii că botezurile pe care le-a oficializat au fost incorecte. Rușinat de cele întâmplate, Andres Arango și-a dat demisia și și-a cerut scuze public pentru greșeala sa.

„Pe cât de greu de aflat, pe atât de greu este de anunțat. Cu sinceră preocupare pastorală i-am informat pe credincioși, că botezurile făcute de reverendul Andres Arango, din Dieceza de Phoenix, nu sunt valide”, a transmis episcopul Thomas Olmsted din Phoenix

Nu este vorba de o faptă făcută cu rea intenție, ci de o greșeală pe care preotul Andres Arango a realizat-o abia acum. Se pare că atunci când creștina copii, el rostea o anumită formulă, care în prezent nu mai este valabilă. Întrucât ceremonia nu a fost săvârșită în mod corect, cei care au trecut prin ea vor fi nevoiți să o repete.

„Nu cred că părintele Andres a avut vreo intenție de a le face rău credincioșilor sau de a-i priva de harul botezului și al sacramentelor”, a mai adăugat acesta.

Ce se va întâmpla cu cei care au fost botezați greșit

Dioceza din Phoenix a încercat să remedieze această situație, așa că a găsit o modalitate prin care toți cei care au fost botezați greșit de preotul Andres Arango să aibă șansa să primească harul botezului, chiar și la vârsta adultă. Mai exact, au creat un formular în mediul online, pe care cei care doresc să fie creștinați din nou îl pot completa.

De asemenea, a explicat că în cazul în care cineva a fost botezat cu formularea greșită, ceremonia este invalidă și trebuie neapărat repetată. Așadar, cei botezați de Andres Arango nu sunt considerați botezați.

„Dacă ai fost botezat cu cuvinte greșite, înseamnă că botezul tău este invalid și nu ești botezat. Trebuie să fie botezat”, a declarat dioceza din Phoenix.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: