Redactia.ro
Home » Știri » După ce a provocat un accident mortal, o bătrână din Neamț a rămas fără casă. Are de plătit daune de 170.000 de euro

După ce a provocat un accident mortal, o bătrână din Neamț a rămas fără casă. Are de plătit daune de 170.000 de euro

Într-o zi de 22 noiembrie 2022, în pitorescul județ Neamț, o tragedie a zguduit comunitatea locală din Săbăoani. O femeie în vârstă de 84 de ani a devenit protagonistă involuntară a unui eveniment devastator, care avea să aibă consecințe grave. În urma unei traversări neregulamentare a unui drum european, aceasta a provocat un accident rutier în care au pierit trei oameni. 

Femeia în vârstă, ale cărei identitate nu a fost dezvăluită în interesul protejării vieții private, a fost condamnată la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare și la plata unei daune de 170.000 de euro ca urmare a deciziei instanței. Potrivit rapoartelor, tragedia a avut loc atunci când aceasta a traversat un drum european într-un loc nepermis și fără să se asigure corespunzător. Poliția a stabilit ulterior că șoferul care a evitat impactul fatal pentru femeie era în vârstă de 39 de ani și provenea din Bacău.

I s-a pus sechestru pe casa de chirpici

În mașina care s-a ciocnit frontal cu vehiculul condus de femeia în vârstă se aflau un tânăr de 18 ani și mama acestuia, în vârstă de 38 de ani. Tragicul incident a avut ca rezultat pierderea vieților tuturor celor trei pasageri. Femeia în vârstă, paradoxal, a scăpat nevătămată în urma accidentului.

Cu toate acestea, tragedia nu s-a încheiat odată cu decizia instanței. Bătrânei i s-a pus sechestru pe o casă de locuit din chirpici, pe o anexă și pe un teren agricol, deși valoarea acestor bunuri nu se apropie de suma considerabilă de 170.000 de euro impusă drept daună. Mai mult, femeia susține că nu se simte vinovată pentru această tragedie și nu are resursele financiare necesare pentru a plăti suma stabilită de instanță.

„Și eu m-am speriat când am auzit pocnitura, când s-a izbit. Eu am traversat aici, accidentul s-a întâmplat încolo. Acela e vinovatul, care venea dincolo”, a declarat femeia la momentul respectiv.

Ce spune fiul femeii despre incident

Fiul bătrânei nu este deloc mulțumit cu decizia pe care magistrații au luat-o cu privire la casa și averea acesteia. Băiatul consideră că mama lui nu este vinovată cu nimic, motiv pentru care speră ca instanța să îi dea cîștig de cauză.

„Vor bani, dar de unde să-i dea bani? Noi avem moștenire, toți frații. Am vrea și noi ceva de la mama, nu? Acolo, oleacă, amintire de la mama”, a declarat băiatul.

Decizia instanței de a condamna femeia se bazează pe probele și mărturiile adunate în timpul procesului. După examinarea atentă a cazului, magistrații au ajuns la concluzia că neglijența bătrânei în a traversa un drum european intens circulat, într-un loc nepermis și fără să se asigure corespunzător, a fost factorul principal care a condus la producerea accidentului. Cu toate acestea, este important de subliniat că decizia instanței nu este definitivă și poate fi supusă unui proces de apel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: