Redactia.ro
Home » Știri » Durere fără margini în lumea radioului românesc! Lucia Moraru, văduva marelui actor Marin Moraru, a murit

Durere fără margini în lumea radioului românesc! Lucia Moraru, văduva marelui actor Marin Moraru, a murit

GALERIE FOTO (8)

Radiodifuziunea Română și-a luat rămas bun de la una dintre cele mai apreciate și respectate figuri ale sale, Lucia Moraru, care a murit recent, lăsând în urmă o carieră impresionantă de patru decenii și o poveste de dragoste ce a durat mai mult de jumătate de secol alături de soțul ei, Marin Moraru, legendarul actor de teatru și film.

Lucia Moraru nu doar că a lăsat în urmă o carieră impresionantă, dar și o moștenire de profesionalism, dedicație și dragoste pentru artă. A fost o femeie care a trăit în lumina reflectoarelor, nu doar ca soție a unui mare actor, dar și ca o voce influentă și respectată în radio. Amintirea ei va continua să inspire și să motiveze generații de jurnaliști și personalități media.

A murit Lucia Moraru

Lucia Moraru a fost nu doar soția unui mare actor, ci și o prezență constantă în peisajul radioului din România, unde a lucrat cu dedicație și pasiune timp de patru decenii. A contribuit la modelarea și îmbogățirea programelor Radio România, aducând în casele ascultătorilor nu doar informație, ci și cultură, educație și muzică de calitate. Vocea ei caldă și prezența ei plină de carismă au făcut-o una dintre cele mai îndrăgite și respectate personalități ale radioului românesc.

”Într-o zi Sfântă de Paște am aflat că o persoană extrem de dragă sufletului meu – doamna Lucia Moraru – The President cum îi plăcea să i se spună uneori la Radio – a plecat la Ceruri, spre Lumina. Nu am cuvinte! … Abia așteptam să o revăd, când urma sa ajungem pe la București. Și de ziua ei, pe 2 mai, i-am promis ca vom trece să o îmbrățișăm….Vom trece…însă nu acasă,…ci acolo unde mergeam des cu ea … la Marinuș.

Doamna Lucia (din respect nu puteam să-i spun pe nume, chiar dacă se supară des pe mine) mi-a fost ca o a doua mamă.

La Radio, mă dojenea când nu eram atentă, dar imediat mă și îmbrățișa, mă lua peste tot cu ea și chiar ne-a găzduit de foarte multe ori acasă la ea…unde ne aștepta cu fel de fel de mâncăruri pregătite chiar de ea. Iar când au murit părintii mei…ea mi-a fost alături moral și a contat foarte mult. Drum bun Lucia…Nu te voi uita niciodată!”, a scris Elena Postelnicu, pe Facebook.

Povestea de dragoste dintre Lucia și Marin Moraru

Lucia Moraru și Marin Moraru au împărtășit o dragoste profundă, una dintre acele povești romantice care par desprinse din filme. Cei doi s-au căsătorit tineri, și au fost împreună peste cinci decenii, o căsnicie lungă și fericită, bazată pe admirație mutuală și pasiune.

Într-un interviu acordat în august 2022 pentru Fanatik, Lucia rememora momentele petrecute alături de Marin, descriind relația lor ca fiind una de dragoste la prima vedere. Acesta a fost un suport emoțional și profesional unul pentru celălalt, fiecare având o carieră impresionantă în domeniul său.

”Au trecut 6 ani de când nu mai este… O să fac pachete să împart și o să merg la mormânt la Bellu, dar parastasul mare îl fac la anul, când se împlinesc 7 ani de când a urcat la cer. Atunci o să fac așa cum se cuvine, cum cere datina… La parastasul de 7 ani se cheltuie ca pentru o nuntă”, a declarat Lucia Moraru, pentru FANATIK.

Marin Moraru, decedat în august 2016, a fost unul dintre cei mai mari actori ai României, cunoscut pentru rolurile sale din numeroase producții de teatru și film. Prezența sa scenică, profundă și carismatica, a lăsat o amprentă durabilă în cultura românească. A fost un artist care a adus nu doar divertisment, ci și reflecție profundă publicului său, explorând complexitățile umane cu fiecare rol interpretat.

După moartea soțului său, Lucia Moraru a continuat să fie o prezență activă în lumea culturală, dar pierderea lui Marin a lăsat un gol imens în viața ei. Trecerea ei în lumea celor drepți în perioada sărbătorilor de Paște adaugă o notă de tristețe și melancolie celor care au cunoscut-o și au iubit-o.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: