Redactia.ro
Home » Știri » Durere fără margini într-o comună din Olt. Primarul a murit în noaptea de Crăciun, în timp ce era transportat cu o salvare privată

Durere fără margini într-o comună din Olt. Primarul a murit în noaptea de Crăciun, în timp ce era transportat cu o salvare privată

În seara de 25 decembrie 2023, un tragic accident rutier a zguduit liniștea localităților Grădinari și Strejești, situate la granița județului Olt. Confruntându-se cu o coliziune frontală, două autoturisme au fost implicate în acest incident devastator de pe DN64, soldat cu șapte victime și pierderea vieții primarului comunei Grădinari.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt, tragedia s-a petrecut în timpul serii, iar impactul a avut loc între o ambulanță privată de transport pacienți la dializă și un alt autovehicul. Pasager în ambulanță, primarul comunei Grădinari și-a găsit sfârșitul în acest incident tragic. Ambulanța era condusă de un bărbat în vârstă de 52 de ani, rezident în Strejești.

Primarul din Strejești a murit în ambulanță, din cauza unui accident rutier

În urma coliziunii, alte șase persoane au suferit răni și au necesitat asistență medicală imediată. Acești răniți au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde li s-au acordat îngrijiri medicale. Autoritățile au declanșat o anchetă, iar dosarul penal deschis vizează infracțiuni precum vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Din primele verificări, poliţiştii au constatat faptul că, în eveniment, au fost implicate două autovehicule, respectiv un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt şi un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Strejeşti, judeţul Olt.

În urma evenimentului rutier, şase persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Ulterior, pentru una dintre cele şase persoane transportate la unitatea medicală a fost declarat decesul”, au informat reprezentanţii IPJ Olt.

Șoferul vinovat consumase alcool

Într-o turnură tragică a evenimentelor, testele cu aparatul etilotest au dezvăluit că șoferul din Strejești, conducătorul ambulanței, nu consumase alcool înainte de producerea accidentului. În contrast, șoferul din Slatina a fost depistat cu o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aer expirat, depășind limita legală admisă. Mai mult, acesta a fost testat pozitiv și pentru prezența unor substanțe psihoactive, intensificând gravitatea situației.

„De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul din dotare, iar în urma testării au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise”, au precizat reprezentanţii IPJ Olt.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: