Redactia.ro
Home » Monden » Durerea nevindecată lăsată de decesul Ronei Hartner. Mama, sora și fiica artistei suferă neîncetat: „Mă îmbraci în alb, mă îmbraci în mireasă, pentru că eu o să mă mărit cu Dumnezeu”

Durerea nevindecată lăsată de decesul Ronei Hartner. Mama, sora și fiica artistei suferă neîncetat: „Mă îmbraci în alb, mă îmbraci în mireasă, pentru că eu o să mă mărit cu Dumnezeu”

Rinda Hartner vorbește despre decesul surorii sale.

Lumea artistică a României a pierdut una dintre cele mai strălucite stele în noiembrie 2023, când Rona Hartner, actriță, cântăreață și artistă polivalentă, s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani. Într-un dialog emoționant la podcast-ul „Altceva cu Adrian Artene”, Rinda Hartner, sora regretatei artiste, a împărtășit cu publicul povara durerii pe care mama lor o poartă în urma pierderii.

Ce a mărturisit sora Ronei Hartner

Rinda Hartner a vorbit deschis despre încercările familiei de a gestiona absența fizică a Ronei. „Ce să îi spun mamei? Să îi mângâi durerea mamei e foarte greu”, a mărturisit Rinda, evidențiind că mamei îi este extrem de dificil să accepte realitatea cruntă că fiica ei nu mai este. Muzica și filmele, care altădată erau surse de mândrie, acum sunt amintiri prea dureroase pentru a fi reîntâlnite. „Nu pot să mă uit la poze”, a spus mama artistei, o mărturie a durerii sale.

„Ce să îi spun mamei? Să îi mângâi durerea mamei e foarte greu, ea nu poate să conceapă asta. E greu, îi zic „mamă, totuşi, suntem fericiţi noi, în supărarea noastră, că putem să o mai auzim în muzică, putem să o mai vedem în filme, gândeşte-te la cei care îşi pierd un copil, un frate, o soră şi nu mai au… Tot ce ne-a lăsat Rona, le e greu şi mai greu lor.

Ea îmi spune: „Mie mi-e greu pentru că nu pot să ascult muzica ei, să mă uit la filmele ei, deocamdată”. „Nu pot să mă uit la poze. ” ”Când o să fii pregătită o să te uiţi la ele”.

Mulţumesc, Rona, pentru ce bucurii ai adus. A lăsat-o pe faţă, nu numai muzica şi filme, picturile ei. Tot sufletul ei e aici. Cel mai important e că a lsat-o pe faţă, un cadou de nepreţuit şi are nevoie de noi”, a spus Rinda Hartner la „Altceva cu Adrian Artene”.

Rona Hartner a fost o prezență vibrantă și o forță artistică recunoscută atât în România, cât și pe plan internațional. Își dedicase viața artei, iar rolul din „Gadjo Dilo” i-a adus nu doar faima, dar și confirmarea talentului său excepțional. După succesul filmului, Rona și-a continuat cariera în Franța, îmbogățindu-și paleta artistică și câștigând admirația publicului și a criticilor.

Ultima dorință a Ronei Hartner

Înainte de a se confrunta cu boala care i-a adus sfârșitul prematur, Rona Hartner își exprimase ultimele dorințe într-un mod profund și simbolic. „Mă îmbraci în alb, mă îmbraci în mireasă, pentru că eu o să mă mărit cu Dumnezeu”, a fost mesajul lăsat de Rona, conform relatării surorii sale. Chiar și în fața adversității, Rona a rămas un spirit liber și luminos, găsind frumusețe și speranță în cele mai întunecate momente.

Pe lângă filme, muzică și picturi, Rona Hartner a lăsat în urmă o moștenire emoțională și spirituală, fiind o sursă de inspirație pentru toți cei care au cunoscut-o sau au fost atinși de arta sa. Sora sa, Rinda, își aduce aminte cu drag și durere de Rona, recunoscând că, deși absența ei fizică este dureroasă, spiritul și creațiile ei rămân pentru a mângâia și inspira.

„Ştiu că a plecat cu zâmbetul pe buze, chiar dacă prematur, nu voia încă să plece, normal, voia să se ocupe de faţa ei, ar fi vrut să o vadă, să ajungă la majorat, să joace la nunta ei. Dar aşa a fost să fie şi Rona era împăcată cu asta. Mi-a zis din vară, când am fost la ea, când tocmai primise diagnosticul, mi-a zis: ‘Mă îmbraci în alb, mă îmbraci în mireasă, pentru că eu o să mă mărit cu Dumnezeu’”, povestit, cu lacrimi în ochi, Rinda Hartner.

Povestea Ronei Hartner este un amestec de talent, pasiune și luptă interioară, o amintire a vieții trăite plenar, dar și un testament al impactului pe care îl poate avea un artist asupra celor din jur. În ciuda durerii, familia și prietenii găsesc mângâiere în amintirile și în moștenirea artistică lăsată în urmă, un testament al dragostei și pasiunii ei pentru viață și artă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: