Redactia.ro
Home » Știri » E bine sau nu să dormi după-amiază? Ce indică studiile

E bine sau nu să dormi după-amiază? Ce indică studiile

Obiceiul care te scapă de insomnii și îți asigură un somn de 6 - 9 ore pe noapte

Iată dacă e bine sau nu să dormi după-amiază și ce anume indică studiile despre acest subiect. Pe scurt, e bine, dar până la un punct.

E bine sau nu să dormi după-amiază? Ce indică studiile

Foarte multe persoane obișnuiesc să tragă un pui de somn după-amiază. E chiar indicat, dacă se poate, și nu doar în vacanțe și în concedii.

Somnul după-amiaza are beneficii, dar poate avea și unele efecte dăunătoare, potrivit Health Shots. Un astfel de somn ne ajută, într-adevăr, dar e de preferat ca el să nu depășească 90 de minute.

Somnul după-amiaza reduce stresul, scade oboseala, te ajută să fii prezent și nu numai.

În funcție de cum suntem obișnuiți, dacă ne trezim sau nu foarte devreme dimineața, putem să ne simțim sau nu obosiți la prânz. Este dovedit că temperatura corpului scade ușor la fiecare 12 ore, semn al oboselii organismului. După-amiaza, în principal între orele 13:00 și 16:00, putem simți că ne lasă puterile, așa că un somn de cel mult 30 de minute ne poate ameliora letargia într-o mare măsură, potrivit medicului Navneet Sood, specialist citat de Health Shots.

Totuși, atenție mare să nu depășiți aceste 90 de minute când dormiți în timpul zilei. Dormitul pentru o perioadă lungă de timp crește riscul de accident vascular cerebral cu peste 20 la sută, spun medici, dovadă fiind un studiu al Academiei Americane de Neurologie. S-a dezvăluit că persoanele care dorm la prânz mai mult de 90 de minute au un risc cu 25% mai mare de accident vascular cerebral. De asemenea, în studiu s-a mai relevat faptul că tulburări ale nivelului de colesterol pot fi asociate cu o durată mai lungă de somn, a relatat clicksanatate.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: