Redactia.ro
Home » Știri » E oficial! Brexitul, amânat. Când va ieși Marea Britanie din UE

E oficial! Brexitul, amânat. Când va ieși Marea Britanie din UE

brexitul

BREXIT. Ambasadorii celor 27 de state membre UE s-au întâlnit luni dimineaţă la Bruxelles pentru a discuta despre solicitarea de amânare a Brexitului cu trei luni. S-a decis amânarea Brexit -ului din nou, până la 31 ianuarie 2020.

Propunerea analizată ldimineață prevede amânarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană până la finalul lunii ianuarie 2020, dar cu posibilitatea ca Regatul Unit să iasă de la 1 decembrie 2019 sau de la 1 ianuarie 2020 în caz de ratificare a acordului înainte de aceste termene.

Țările din Uniunea europeană au stabilit că este necesară această amânare pentru a putea evita o ieșire fără acord care ar genera multe probleme. Decizia a fost luată printr-o procedură scrisă, fără a se convoca un summit.

Premierul britanic Boris Johnson a fost constrâns de lege să solicite această amânare și țările din Uniune au decis să o accepte. Franţa a insistat asupra necesităţii unei „justificări” pentru această ieșire a Mari Britanii. „Nu trebuie să dăm timp în baza unei ficţiuni politice, ci a unor alegeri sau a unui al doilea referendum”, a precizat duminică secretarul de stat francez pentru afaceri europene Amelie de Montchalin, potrivit Agerpres.

Brexit. Uniunea Europeană și Marea Britanie au ajuns la un acord

La mai mult de 3 ani de la referendumul în care britanicii au votat în proporţie de 52% pentru părăsirea Uniunii Europene, deputaţii din Regatul Unit au aprobat în principiu, la data de 22 octombrie, acordul care a fost încheiat de UE cu Boris Johnson. Totuși a fost respins calendarul de marş forţat pe care acesta dorea să-l impună legislativului.

Vă reamintim că Regatul Unit al Marii Britanii trebuia iniţial să părăsească Uunirea Europeană la data de 29 martie 2019. Această dată-limită a fost amânată deja în două rânduri, mai întâi până la 12 aprilie şi apoi până la 31 octombrie, ora 23:00 GMT.

„Acolo unde există voință, există o înțelegere – avem una! Este un acord echitabil și echilibrat pentru UE și Marea Britanie și atestă angajamentul nostru de a găsi soluții. Recomand Consiliului Uniunii Europene să susțină această înțelegere”, scria președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker în urmă cu două săptămâni, pe Twitter.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: