Redactia.ro
Home » Știri » E știrea momentului. Pensionarii ar putea primi bani în plus din 2024. Ce pregătește Guvernul

E știrea momentului. Pensionarii ar putea primi bani în plus din 2024. Ce pregătește Guvernul

Vești bune pentru pensionari în anul 2024.

Într-un context legislativ discutat recent în Parlament, pensionarii din România ar putea primi bani suplimentari începând cu anul 2024, alături de veniturile lunare obișnuite. Două propuneri legislative se concentrează asupra cupoanelor CFR nefolosite, oferind perspective de beneficii adiționale pentru pensionari.

Pensionarii ar putea primi bani în plus din 2024

Conform noii propuneri, pensionarii vor obține șase călătorii cu trenul reduse cu 50% pentru transportul la clasa a II-a în transportul în comun. Aceste cupoane, dacă nu sunt deja folosite, pot fi transformate în bani sau tichete pentru alimente. Această inițiativă se adresează atât celor care fac parte din sistemul public de pensii, cât și celor cu asigurări sociale.

Ce pregătește Guvernul

Propunerea legislativă afirmă: „Dorind să venim în întâmpinarea acestei categorii de persoane, am elaborat prezenta inițiativă legislativă, care propune ca în cazul în care cele 6 călătorii reduse de care beneficiază pensionarii nu au fost utilizate, aceștia să poată primi o compensație în bani.”

De la 1 ianuarie 2024, însă, mii de pensionari ar putea să rămână fără un ajutor financiar din partea statului. Acest aspect este valabil pentru cei care primesc vouchere pentru alimente, deoarece, începând din 2024, pensiile vor fi indexate cu rata inflației, iar această schimbare va afecta voucherele sociale. În prezent, cei care beneficiază de aceste vouchere primesc banii pe card, însă, începând cu anul viitor, vor primi ultima tranșă în luna decembrie, în cuantumul obișnuit, adică 250 de lei pentru pensionarii cu venituri reduse.

Astfel, pe lângă ajustările la pensiile cu rata inflației, propunerile privind cupoanele CFR oferă perspective variate pentru pensionari, atenuând unele presiuni financiare și oferind posibilitatea de a beneficia de facilități suplimentare.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: