Redactia.ro
Home » Monden » Ea a fost ultima femeie din viața lui Nicu Ceaușescu. L-a primit când a ieșit din pușcărie și l-a îngrijit pe patul de moarte

Ea a fost ultima femeie din viața lui Nicu Ceaușescu. L-a primit când a ieșit din pușcărie și l-a îngrijit pe patul de moarte

Ea a fost ultima femeie din viața lui Nicu Ceaușescu. L-a primit când a ieșit din pușcărie și l-a îngrijit pe patul de moarte

Nicu Ceaușescu a iubit multe femeie de-a lungul vieții, însă puțini știu cine a fost ultima femeie din viața lui. Ea l-a primit când a ieșit din pușcărie și l-a îngrijit pe patul de moarte. 

Dana Radu a fost ultima femeie din viața lui Nicu Ceaușescu

Nicu Ceaușescu a fost cel mai mic fiu al soților Ceaușescu, fiind numit ”Prințișorul”. S-au scri multe despre fiul dictatorilor. Pe vremea când familia Ceaușescu deţinea controlul în România, Nicuşor era cunoscut ca un adevărat Don Juan al epocii, Mădălin Voicu spunând despre el, în mai multe rânduri, că era bine dotat, femeile frumoase din anii ’70-’80 îngrămădindu-se să-l cunoască pe “moştenitorul tronului”.

Nicu era un adevărat cuceritor sunt relaţiile pe care acesta le-a avut cu femei celebre din România, cum este, de pildă, Nadia Comăneci. Însă, dintre toate poveştile de dragoste pe care acesta le-a trăit, există cel puţin una pe care nu multă lume o cunoaşte: relaţia cu Dana Radu, cea care i-a stat alături până în ultima clipă a vieţii, la Viena, unde fiul Ceauşeştilor şi-a dat sufletul, scrie ceausescunicolae.com.

Nicu Ceauşescu a luat cu el în mormânt unul dintre cele mai mari secrete ale lui, respectiv, ultima relaţie a acestuia cu o femeie. Este vorba despre Dana Radu, fiica lui Constantin Radu, secretar al Partidului Comunist în anii ’80, poveste de dragoste pe care doar câteva persoane din anturajul lui Nicuşor o cunosc.

“Dana are acum vreo 45 de ani şi am înţeles că nu vrea să apară în presă… Ea e ultima iubită a lui Nicu, cea care a avut grijă de el până în ultima clipă a vieţii. A stat cu el la Viena, în spitalul în care a murit în 1996. Se ştiau de tineri, pentru că şi ea era fiica unui membru al partidului la acea vreme, dar s-au apropiat abia după ce el a ieşit din închisoare, prin ’92-’93. Să ştiţi că ea a ţinut mult de tot la Nicu, a avut grijă de el şi îi spunea mereu să nu mai bea că-i face rău. Şi el a iubit-o mult. Vă daţi seama, să ieşi din puşcărie şi o femeie să-ţi ofere totul: un cămin, o casă frumoasă… pentru că ea l-a primit la ea acasă, undeva prin Primăverii, în Bucureşti. Din punctul meu de vedere era o femeie deosebită, frumoasă, independentă şi inteligentă”, ne-a mărturisit Serghei Mizil, cel mai bun prieten al lui Nicu Ceauşescu.

Motivul pentru care a murit Nicu Ceaușescu

Nicu Ceaușescu a murit pe data de 25 septembrie 1996, din cauza cirozei hepatice. S-a împotrivit alegerilor pe care părinții săi le-au făcut pentru el, iar din cauza faptului că trebuia să se însoare cu o mireasă impusă de Elena Ceaușescu, Nicu a protestat și a început să facă greva foamei. Se pare că această alegere categorică i-a marcat permanent sănătatea.

Pentru că își dorea să scape de viitoarea căsnicie cu Poliana Cristescu, Nicu Ceaușescu a refuzat să mai mănânce. Uneori, stătea zile întregi fără să consume absolut nimic, după cum își amintește și Mircea Oprean. Soțul Zoiei Ceaușescu a povestit că Nicu a intrat în greva foamei pentru ca nu voia să se însoare cu favorita Poliana, favorita Elenei Ceaușescu.

În anii comunismului, câtă vreme tatăl său s-a aflat la putere, Nicu a avut relații amoroase cu cele mai frumoase femei ale timpului. Printre acestea se numara și Donca, fiica liderului comunist Paul Niculescu-Mizil, cu care a avut o relație de zece ani.

Motivul morții lui Nicu Ceaușescu l-a reprezentat ciroza hepatică, provenită din ani de neglijare a alimentației. În ultima zi a vieții sale a fost singur, într-un spital din capitala Austriei. Soții Ceaușescu au avut, însă, mari planuri pentru mezinul familiei lor. Îl vedeau ca pe viitorul lider al țării noastre, cel care ar fi trebuit să-l înlocuiască pe Nicolae Ceaușescu.

Loading...