Redactia.ro
Home » Homepage » Ea devine noua regină a Marii Britanii! Anunțul a fost făcut chiar de Regina Elisabeta, după 70 de ani de domnie. Cine va ocupa tronul

Ea devine noua regină a Marii Britanii! Anunțul a fost făcut chiar de Regina Elisabeta, după 70 de ani de domnie. Cine va ocupa tronul

Se împlinesc 70 de ani de când Regina Elisabeta a II-a se află la domnia Marii Britanii. Însă nimeni nu se aștepta la un astfel de anunț la ceas aniversar. Care este „dorința ei sinceră” a Reginei cu privire la cine îi va lua locul.

Duminică, 6 februarie, regina Elisabeta a Marii Britanii, a devenit primul monarh din istoria Marii Britanii care a ajuns la Jubileul de Platină. Cel mai longeviv monarh din istorie a împlinit astăzi 70 de ani de domnie. Cu ocazia acestui eveniment, Regina a făcut un anunț surprinzător.

Ea devine noua regină a Marii Britanii! Anunțul a fost făcut chiar de Regina Elisabeta, după 70 de ani de domnie

Regina Elisabeta a II a a anunțat că dorește ca ducesa de Cornwall, Camilla, să fie cunoscută sub numele de regina consort atunci când prințul Charles va deveni rege, potrivit BBC.

Într-un mesaj care marchează cea de-a 70-a aniversare a domniei sale, Regina a spus că este „dorința ei sinceră” ca ducesa de Cornwall să aibă acest titlu. Înainte de anunțul reginei, au existat sugestii ca ducesa Camilla să fie cunoscută sub numele de Prințesa Consort.

Purtătorul de cuvânt al Clarence House a declarat că Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall au fost „emoționați și onorați” la aflarea acestei vești.
Mesajul Reginei, care marchează accederea sa la tron în 1952, abordează în sfârșit problema mai veche privind viitorul titlu al ducesei de Cornwall.

„Este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută sub numele de Regina Consort”, a spus Regina Elisabeta.

Camilla devine Regina consort

„Regina consoartă” se referă la soția unui rege domnitor. Ar însemna Regina Camilla ca viitor titlu al acesteia. Pentru consorturile masculine ale unui monarh, practica a fost diferită. Așa a fost în cazul Prințului Philip sau soțul reginei Victoria, în cazul prințului Albert, care au devenit „prinț consort”, nu rege.

Obișnuit ar fi fost ca soția lui Charles, Camilla, să devină automat regină atunci când soțul ar fi devenit rege. Dar din incertitudinile care s-ar fi născut în opinia publică, s-a sugerat că nu va fi cazul. Charles și Camilla erau ieșiți din alte căsnicii atunci când s-au căsătorit în 2005, în cadrul unei căsătorii civile.

Charles fusese căsătorit anterior cu prințesa Diana, dar au divorțat în 1996, cu un an înainte ca aceasta să moară într-un accident de mașină la Paris.

Intervenția Reginei înseamnă că a fost eliminat orice obstacol în calea Camillei de a deveni regină. Așa ea ar avea un rol regal cu drepturi depline alături de soțul Charles.

În vârstă de 74 de ani, Camilla s-a implicat din ce în ce mai mult în promovarea de cauze de caritate, în special sprijinirea victimelor abuzurilor domestice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: