Redactia.ro
Home » Stil de viață » ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ 2020: Ce schimbări au loc la această dată și cum ne influențează

ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ 2020: Ce schimbări au loc la această dată și cum ne influențează

Obiecte la care trebuie să renunți în luna noiembrie. Mare grijă, îți aduc ghinion pe toate planurile

ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ 2020: Cel mai așteptat fenomen al toamnei sau începutul toamnei astronomice are loc chiar pe 22 septembrie, la ora 16.31. Acesta este momentul în care ziua este egală cu noaptea.

ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ 2020: Ce este echinocțiul?

Cuvântul „echinocțiul” provine din latina aequus, care înseamnă „egal” și nox, „noapte”. La echinocțiul, ziua și noaptea  sunt egale. În timpul echinocțiului, Soarele traversează ceea ce numim „ecuatorul ceresc” – o extensie imaginară a liniei ecuatorului Pământului în spațiu. Echinocțiul apare exact când centrul Soarelui trece prin această linie. Când Soarele traversează ecuatorul de la nord la sud, aceasta marchează echinocțiul de toamnă; când traversează de la sud la nord, aceasta marchează echinocțiul de primăvară. După echinocțiul de toamnă, Soarele începe să răsară mai târziu și apune mai repede. Acest lucru se încheie cu solstițiul din decembrie, când zilele încep să crească  și nopțile devin mai scurte. Pe baza definiției astronomice a anotimpurilor, echinocțiul de toamnă marchează prima zi de toamnă (în emisfera nordică). Cu toate acestea, conform calendarului gregorian, prima zi de toamnă este 1 septembrie.

ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ 2020: De ce cad frunzele?

Rețineți că frunzele de toamnă nu cad din cauza condițiilor meteorologice actuale. Aceasta este o concepție greșită. Frunzele își schimbă culoarea din cauza cantității de lumină naturală și a fotosintezei. În multe regiuni ale emisferei nordice, peisajul explodează de culori vibrante de roșu, galben și portocaliu.

Toamna aduce, de asemenea, sărbători minunate, Halloween și Ziua Recunoștinței, care ne poartă prin sezon până când temperaturile încep să scadă, nopțile încep să devină mai lungi și toate animalele de pădure încep să se adăpostească pentru perioada lungă de iarnă.

Și nu uitați de sfârșitul orei de vară, când trebuie să dăm ceasurile înapoi cu o oră. Plantele și copacii încetinesc, pe măsură ce lumina soarelui scade, pentru a se pregăti pentru sezonul mai rece.

ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ 2020: Tradiții din antichitate

Echinocțiul de toamnă a fost o zi de sărbătoare pentru culturi încă din vremuri străvechi. Oamenii au urmărit tranzițiile călătoriilor Pământului în jurul Soarelui.

La Machu Picchu, în Peru, un vechi monument din piatră numit Intihuatana – care înseamnă „Postul Soarelui” – servește ca un ceas solar pentru a marca datele echinocțiilor și solstițiilor.
În Mexic, mayașii au construit o piramidă uriașă numită Chichen Itza. Pe echinocții, se pare că un șarpe făcut din lumină alunecă pe treptele piramidei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: