Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ecuația pe care puțini o rezolvă. Cât face 5-5:5(5+5:5) ?

Ecuația pe care puțini o rezolvă. Cât face 5-5:5(5+5:5) ?

AstroRedacția: Horoscop 24 noiembrie. Balanțele trec cu succes de un test dificil

Este luni, început de săptămână, și momentul perfect pentru a ne exersa mintea cu un test de inteligență din sfera matematicii. Deși la prima vedere poate părea simplu, acest test necesită atenție și o doză de inspirație. Vom încerca să ne punem la încercare abilitățile cu un exercițiu pe care nu mulți îl pot desluși imediat. Statisticile arată că doar cei mai înzestrați pot găsi răspunsul corect într-un timp relativ scurt.

Testul de astăzi are o dificultate ridicată și necesită concentrare. În general, testele de inteligență sunt folosite de psihologi sau specialiști pentru a evalua nivelul IQ al unei persoane. Cei care vor reuși să deslușească acest test sunt felicitați și considerați genii. Problema nu este ușoară, așa că nu mulți vor trece acest test.

Deși testul de astăzi poate părea simplu la prima vedere, acesta este destul de complicat și mulți se vor încurca. Este vorba de o operație matematică relativ simplă, pe care elevii de liceu o pot rezolva imediat, dar care poate pune probleme chiar și celor mai experimentați. Tot ce trebuie să faceți este să rezolvați cât mai repede ecuația: 5-5:5(5+5:5) și să indicați răspunsul corect dintre cele patru variante.

Cei care au reușit să rezolve testul rapid sunt aplaudați și considerați genii. Cei care nu au reușit încă vor găsi rezolvarea și răspunsul corect în următoarele rânduri.

Pentru a rezolva ecuația corect, primul pas este să efectuăm operațiile dintre paranteze, ținând cont de faptul că împărțirea este prioritară adunării: (5+5:5) = 5 + 1 = 6. Așadar, 5-5:5(5+5:5) devine 5-5:5×6 = 5 – 1×6 = 5 – 6 = -1. Astfel, răspunsul corect dintre cele patru indicate este varianta B, -1.

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și poate fi stabilit pentru fiecare persoană prin rezolvarea unor teste, puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

  • IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători.
  • IQ între 131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și managerii au acest nivel ridicat al IQ-ului.
  • IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate, mult peste media normală.
  • IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală.
  • IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență.

Pentru cei interesați de un alt test de inteligență, vă propunem următoarea problemă logică: Găsiți numărul lipsă din această secvență: 2, 6, 12, 20, ?, 42. Aceasta este o provocare ce testează capacitatea de a identifica un patern ascuns și de a aplica raționamentul matematic pentru a găsi soluția corectă. Geniile vor reuși să găsească răspunsul într-un timp scurt.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini