Redactia.ro
Home » Stil de viață » Efectele băuturii Coca-Cola. Câte probleme poate provoca această băutură?

Efectele băuturii Coca-Cola. Câte probleme poate provoca această băutură?

efectele.coca-cola
efectele.coca-cola

Toţi am băut măcar odată o doză de Coca-Cola, dar nu cred că cineva s-a întrebat cât de nocivă poate fi aceasta şi ce efecte poate avea asupra organismului nostru. Aşa că un farmacist din Marea Britanie a decis să facă un experiment si să vadă ce se întâmplă.

Niraj Naik, un fost farmacist cunoscut acum cititorilor săi sub numele The Renegade Pharmacist, cum se semnează pe blogul său, a realizat un infografic prin care arată efectele acestei băuturi răcoritoare asupra corpului uman, de la prima înghiţitură până la o oră după ce suscul a fost terminat. Astfel, aflăm că după doar 10 minute de la consumare, în corpul nostru ajung 10 linguriţe de zahăr, care reprezintă cantitatea maximă recomandată de medici pentru o zi întreagă, scrie Daily Mail. Cu toate acestea, noi nu ne dăm seama cât este de dulce băutura şi nu ni se face greaţă, pentru că acidul fosforic din Coca-Cola combate senzaţia de dulce greţos şi conferă o aromă plăcută.

Ȋn primele 10 minute: echivalentul a 10 linguriţe de zahăr, adică doza maximă pe zi pentru un adult, ajunge în organismul nostru.

Ȋn 20 de minute: nivelul de zahăr din sânge este atât de ridicat încât poate genera o criză de insulină. Ficatul nostru răspunde şi transformă zahărul în grăsime.

Ȋn 40 de minute: Organismul absoarbe cofeina din băutură. Pupilele se dilată, presiunea sângelui creşte, iar ficatul “aruncă” zahăr în circularea sângelui în sistemul circulator. Receptorii de adenozină sunt blocaţi acum şi nu mai simţi starea de oboseală.

Ȋn 45 de minute: Organismul produce mai multă dopamină stimulând centrii nervoşi ai plăcerii din creier.

Ȋn 60 de minute: După o oră, efectul diuretic al cafeinei îţi provoacă necesitatea de a merge la toaleta. Când asta se întâmplă, vei elimina calciul, magneziul şi zincul care în mod normal ar fi fost asimilate în oase, precum şi natriul, electroliţii şi apa. Apoi urmează o scădere a glicemiei şi este posibil să devii iritat şi leneş. Ȋn acest moment ai eliminat prin urină întreaga cantitate de apă din suc, împreună cu nutrienţii la care aderase şi acidul fosforic cu scopul de a hidrata organismul şi a-ţi întări oasele şi dinţii.
Recent, autorităţile medicale din Marea Britanie au redus cantitatea maximă de zahăr recomandată zilnic de la 10 linguriţe la numai 7,5 linguriţe. Consumul excesiv de Coca-Cola poate avea efecte foarte grave. Recent, o tânără de 18 ani a ajuns în stare gravă la spital, din cauza deshidratării şi a unei infecţii, stări provocate de consumul exagerat de Cola. Zoe Cross era dependentă de această băutura şi consuma zilnic chiar şi 24 de cutii de suc.

 

Alternative pentru a folosi Coca Cola

Nu este indicat să bem Coca Cola, însă putem utiliza această băutură în alte scopuri.

  • Coca Cola poate fi folosită la curățarea motoarelor de mașini.
  • În Statele Unite ale Americii, poliția folosește Coca Cola pentru a curăța sângele de pe șosea după un accident rutier sau după o crimă.
  • Coca Cola se folosește pentru a îndepărta petele de rugină de pe suprafețele cromate și pentru a curăța coroziunea bateriilor mașinilor.
  • În India, fermierii folosesc Coca Cola drept pesticid pentru a scăpa de dăunătorii culturilor, deoarece este ieftină și foarte eficientă.
  • Unul dintre cele mai cunoscute și eficiente moduri de a folosi Coca Cola este ca produs pentru desfundarea țevilor.

Desigur, dacă bei o doză de Coca-Cola la un interval mare de timp, nu ţi se va întâmpla nimic. Şi sunt convinsă că nimeni nu o să se lase de această băutura de tot, nu?

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini