Redactia.ro
Home » Știri » Efectele secundare ale vaccinului Pfizer. Care sunt simptomele și cum se manifestă

Efectele secundare ale vaccinului Pfizer. Care sunt simptomele și cum se manifestă

Compania Pfizer a anunțat că este gata vaccinul împotriva coronavirusului. Însă, vaccinul provoacă și posibile efecte adverse asupra organismului.

 

Efectele secundare ale vaccinului Pfizer

Specialiștii companiei Pfizer și BioNTech care au pus bazele vaccinului împotriva coronavirusului au adus în atenția populației și faptul că vaccinul poate provoca și efecte adverse care apar în urma injectării.

Unele dintre cele mai îngrijorătoare efecte secundare după administrarea vaccinului sunt oboseala severă, dar și durerile de cap puternice. Dintre cei 43.000 de voluntari care au participat la testarea vaccinului mulți sunt cei care au menționat și durerile musculare, dar și durerile de alte părți ale corpului. Mai mult, unul dintre efectele adverse este și senzația de vomă. Mai mult, simptomele negative se produc cu o intensitate mult mai mare după a doua doză de vaccin decât la prima.

Mai mult, după testarea vaccinului, acesta nu a avut efectul scontat în cazul a 94 de persoane, dar compania Pfizer nu a spus câți dintre aceștia au luat vaccinul și câți au luat un placebo.

Siguranța vaccinului nu este evaluată încă de cercetători.

U.S. Food and Drug Administration spune că trebuie să efectueze două luni de monitorizare a cel puțin jumătate din subiecții studiului, pentru a observa efectele secundare, potrivit alephnews.ro.

 

Primul vaccin anti-COVID

 

Primul vaccin anti-covid dezvoltat are o eficiență de peste 90% în prevenirea SARS-COV-2.

Pfizer și BioNtech, partenerul german, sunt primele companii farmaceutice care prezintă date de succes după testarea pe scară largă a unei astfel de injecții.

“Astăzi este o zi măreață pentru știință și umanitate. Primul set de rezultate din Faza a 3-a de testare a vaccinului COVD-19 oferă dovada inițială privind abilitatea vaccinului de a preveni COVID-19. Cu această veste, suntem cu un pas semnificativ mai aproape de acordarea unei descoperiri atât de necesare oamenilor din întreaga lume pentru a ajuta la încheierea acestei crize globale de sănătate”, a spus președintele și directorul executiv al Pfizer, Alebrt Bourla, scrie Dailymail.co.uk.

Compania Pfizer a cerut autorizarea de urgență în Statle Unite chiar luna aceasta. Marea Britanie se numără printre țările care așteaptă vacinul, urmând să primească peste 10 milioane de doze de vaccin.

Grupul farmaceutic va cere autorizația de punere pe piață, pentru a putea începe producția vaccinului cât mai repede. Însă, înainte ca procesul de producție să aibă loc, Pfizer trebuie să mai obțină date despre siguranța vaccinului, urmând să le strângă până la sfârșitul lunii. Conform studiilor clinice, vaccinul ar avea o eficiență dovedită împotriva coronavirusului, însă, poate provoca și efecte secundare.

Cea de-a treia fază a testelor clinice, adică testarea siguranței la scară largă a fost făcută pe 43.538 de persoane. Pacienții au primit fie două doze de imunizant sau două doze de placebo. Mai mult,  90% dintre participanți au fost  protejați deacest virus în doar 28 de zile de la injecția făcută.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: