Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Efectul Messi: Schimbările aduse de transferul argentinianului în SUA

Efectul Messi: Schimbările aduse de transferul argentinianului în SUA

Transferul lui Lionel Messi la Inter Miami, echipa de pe ultimul loc din Conferința Estică a MLS, este mutarea verii în fotbalul mondial. După ce a refuzat o propunere impresionantă de la Al-Hilal, Messi a semnat cu Inter Miami, iar venirea sa în SUA se simte imediat, interesul pentru competiție fiind în continuă creștere. Care va fi boom-ul din punct de vedere sportiv?

 

Efectul Messi: Schimbările aduse de transferul argentinianului în SUA

Cel mai elocvent exemplu al „efectului Messi” în SUA este dat de cifrele pe care Inter Miami le are pe rețelele de socializare. Spre exemplu, înaintea transferului lui Messi, clubul patronat de David Beckham avea 1 milion de urmăritori pe Instagram. În acest moment, numărul urmăritorilor a crescut la peste 8.2 milioane. O creștere de peste opt ori în câteva zile de la anunțul oficial al transferului. Inter Miami a reușit astfel să depășească pe Instagram echipe din NFL precum Kansas City Chiefs, câștigătoarea ultimului Super Bowl, dar și pe Dallas Cowboys, una dintre cele mai iubite grupări din fotbalul american.

În plus, și prețul biletelor la meciurile lui Inter Miami a crescut considerabil. Argentinianul ar putea debuta în luna iulie la această formație, iar dacă înaintea transferului un bilet la un meci de acasă costa 29 de dolari, în prezent suma a trecut de 200 de dolari. De asemenea, echipele din MLS se gândesc să relocheze meciurile cu Inter Miami pe stadioane mult mai mari. Asta deoarece stadioanele pe care se dispută meciurile din MLS au în general o capacitate de 20-25 de mii de locuri.

Messi este iubit de americani în toate statele, iar la o vizită pe care a făcut-o în SUA, în 2017 într-un turneu amical cu FC Barcelona, a umplut MetLife Stadium din New York, FedEx Field din Washington şi Hard Rock Stadium din Miami, trei stadioane ale unor formații din Liga profesionistă de fotbal american (NLF), care pot găzdui între 65.000 şi 80.000 de spectatori.

Care va fi boom-ul din punct de vedere sportiv?

Rămâne însă de văzut dacă interesul uriaș pe care venirea lui Messi l-a generat va aduce și un boom din punct de vedere sportiv. Inter Miami este în prezent pe ultimul loc în clasamentul din Conferința Estică a MLS, cu doar 15 puncte acumulate în 17 partide. Noua echipă a lui Messi este la 25 de puncte de primul loc, dar, chiar și așa, venirea argentinianului a scăzut considerabil cota pentru câștigarea titlului în ofertele de pariuri sportive fotbal MLS. Inter Miami este în acest moment a opta favorită, deși era văzută cu cele mai mici șanse înainte de a obține semnătura lui Messi.

Echipa nu o duce însă tocmai bine și nici lotul nu este unul sonor. Întreaga echipă a lui Inter Miami este evaluată de Transfermarkt la 37 de milioane de euro. Cei mai valoroși jucători sunt atacantul Josef Martinez și fundașul central Kamal Miller, ambii fiind cotați la 4 milioane de euro. Totuși, Inter Miami are planuri mari după aducerea lui Messi și vrea să transfere câțiva jucători importanți, printre care și Sergio Busquets.

Inter Miami a fost înființată în 2018, iar din 2020 joacă în MLS. Până acum nu a obținut niciun rezultat notabil, reușind să termine pe locul 19, 20 și 12.

 

Messi, salariu impresionant la Inter Miami

Potrivit Fox Soccer, campionul mondial cu Argentina are un salariu anual de 53.7 milioane de dolari la Inter Miami, însă argentinianul mai are și alte bonusuri în contract. Astfel, Apple și Adidas, doi dintre sponsorii principali ai campionatului american, vor face ca Messi să aibă un venit anual de aproximativ 500 de milioane de dolari.

Multiplul câștigător al Balonului de Aur se află pe locul 5 în clasamentul celor mai bine plătiți sportivi din SUA, care ia însă în calcul doar salariile, fără bonusurile oferite de sponsori. Starul argentinian este depășit doar de jucători de baschet din NBA. Este vorba despre Devin Booker (Phoenix Suns), Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves), Nikola Jokic (Denver Nuggets) și Stephen Curry (Golden State Warriors). În top 10 cel mai bine plătiți sportivi din SUA se mai află jucători de top din baseball (MLB) și fotbal american (NFL).

Messi este atașat de mulți ani de Miami, iar în 2019 și-a cumpărat un apartament spectaculos pentru care a plătit 8 milioane de euro. Acesta se află la aproximativ 25 de minute de stadionul pe care joacă Inter Miami. Apartamentul starului argentinian are patru dormitoare, patru băi și o terasă de 2.100 de metri pătrați. Alături de cele trei lifturi special concepute pentru mașini, clădirea în care se află apartamentul are 200 de metri înălțime și 60 de etaje, fiind una dintre cele mai cunoscute din zonă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini