Redactia.ro
Home » Știri » El este medicul din Brașov care a luat mită și a fost prins. Ireal ce sumă a putut pretinde

El este medicul din Brașov care a luat mită și a fost prins. Ireal ce sumă a putut pretinde

În urmă cu câteva zile, în orașul Brașov, un medic cardiolog a fost reținut pentru 24 de ore. Motivul? Luare de mită. Ce sumă de bani a pretins bărbatul.

Ce șpagă a cerut medicul cardiolog

Zilele trecute, un medic cardiolog din Brașov a fost prins în timp ce pretindea o șpagă colosală unui pacient. Cardiologul, pe numele lui Sorin Baloș, a fost prins de oamenii legii în timp ce lua suma de8.000 de lei mită pentru o operaţie. Medicul ar fi trebuit să încaseze 10,000 de euro. Conform informațiilor din presă doctorul mai luase încă 2.000 lei, „avans”, pentru aceeaşi intervenţie, pentru că iniţial ceruse 10.000 de lei.

Spre ghinionul acestuia, cel care trebuia să îi înmâneze banii a luat legătura cu polițistul Marian Godină care l-a redirecționat către DGA. Următorul pas a fost organizarea unui flagrant doctorului chirurg. Medicul Sorin Baloş opera la Spitalul Judeţean Braşov.

Vă salut! Fac un mic deranj cu o întrebare. Un membru al familiei tocmai s-a operat zilele trecute la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov. Domnul chirurg care a făcut operaţia i-a cerut mătuşii mele o sumă destul de considerabilă de bani, 10.000 de lei (pentru personalul participant la operaţie).  

Astăzi, de teamă, vărul meu a luat legătura cu domnul doctor şi i-a dat o parte din bani, 2.000 de lei, spunându-i că, ulterior, îi va da şi restul banilor. Dacă m-ai putea ajuta cu un sfat sau o părere, aş fi recunoscător.„, a fost mesajul trimis de brașovean lui Marian Godină.

Reacția lui Marian Godină la incidentul privind mita

Marian Godină a publicat și el pe facebook un mesaj legat de situația medicului chirurg. După primirea mesajului disperat al brașoveanului, Marian Godină i-a dat omului un număr de telefon şi l-a rugat să nu dea înapoi şi să aibă încredere.

Am primit aseară, pe pagină, acest mesaj. Mi se întâmplă destul de rar să apuc să citesc mesajele şi să le răspund, dar ăsta mi-a sărit în ochi. I-am răspuns omului, i-am dat un număr de telefon la care să sune şi i-am zis să nu cumva să dea înapoi şi să aibă încredere. 

Nu a dat, iar azi s-a dus să dea bănuţii domnului doctor. Pe hol aşteptau câţiva „pacienţi”, care au intrat în cabinet nepoftiţi, imediat după tranzacţie. Acum, bănuiesc că cineva nu va face nani acasă în noaptea asta. V-ar mustra conştiinţa în locul meu? Pe mine nu.”, a scris poliţistul Marian Godină pe pagina sa de socializare.

Etichete: