Celebrul Chef Ștefan Popescu și-a dezvăluit admirația pentru cunoscutul artist Ed Sheeran, cu ocazia concertului pe care acesta îl va susține pe 24 august la Arena Națională. Într-un gest de apreciere, Chef Popescu a creat o rețetă specială dedicată lui Ed Sheeran, inspirată de preferințele culinare ale artistului. Aceasta nu este doar o dovadă de respect, ci și un omagiu adus muzicianului care l-a impresionat prin stilul său unic și autentic.
Ed Sheeran, sursa de inspirație pentru o rețetă unică
Ed Sheeran, cunoscut pentru hiturile sale de succes precum „Thinking Out Loud” și „Shape of You”, este unul dintre artiștii favoriți ai lui Chef Ștefan Popescu. „Dacă mă gândesc la momentul când l-am remarcat ca artist pe Ed Sheeran, a fost prin piesa Thinking Out Loud, însă de atunci a avut o evoluție constantă în lumea muzicală și, dacă ar fi să numesc un hit preferat, acesta ar fi Shape of You. Apreciez foarte mult stilul său unic și că este o persoană autentică”, a declarat Chef Popescu.
Pentru a marca prezența lui Ed Sheeran în România, Chef Popescu a decis să creeze un preparat special, inspirat de preferințele culinare ale artistului, care a declarat că gătitul îl inspiră în procesul său de creație muzicală. Chef Popescu a ales să pregătească un Crispy Fish Burrito, un preparat care combină iubirea lui Ed Sheeran pentru mâncarea de tip fast food și peștele pane, cu ingrediente sănătoase și sosul său preferat, Tingly Ted’s.
Detalii despre Crispy Fish Burrito
Chef Ștefan Popescu a explicat că inspirația pentru această rețetă vine din stilul de viață agitat al lui Ed Sheeran, care petrece mult timp pe drumuri. „Ed Sheeran a spus la un moment dat că a citit un interviu cu James Morrison care susținea că acesta a avut 200 de concerte într-un an, iar el voia să îl depășească la acest capitol. Astfel că îl văd petrecând foarte mult timp ‘ON THE ROAD’, unde mănânci cam ce apuci și, bineînțeles, mâncare ce nu necesită cuțit sau furculiță.
M-am gândit la un Crispy Fish Burrito, deoarece iubește mâncarea de tip fast food și mai ales peștele pane. Am creat un preparat care îmbină preferințele sale culinare, dar la care am adăugat și câteva ingrediente sănătoase și un ingredient SURPRIZĂ și anume faimosul său sos Tingly Ted’s.”
Rețeta include file de cod crocant, orez cu coriandru și lime, salsa de avocado și, desigur, sosul Tingly Ted’s. Ed Sheeran a lansat acest duet de sosuri picante, Tingly Ted’s, susținând că acestea sunt acompaniamentul perfect pentru aproape orice masă. Chef Popescu speră că bucătarul personal al artistului va decide să includă acest preparat personalizat în meniul turneului său, „Mathematics Tour”.
Rețeta detaliată a Crispy Fish Burrito
Pentru cei care doresc să încerce acasă această rețetă inspirată de Ed Sheeran, Chef Ștefan Popescu a împărtășit detaliile preparatului:
Ingrediente Fish:
- 1 kg File de cod, porționat
- 350 g Făină (aprox.) + câteva linguri pentru tapetare
- 350 ml apă carbogazoasă (aprox)
- ½ linguriță praf de copt
- 1 linguriță rasă de sare (sau după gust)
- Piper negru proaspăt râșnit
- ½ linguriță Paprika dulce
- 1 linguriță usturoi tocat mărunt (să fie pastă)
- ½ linguriță turmeric
- 3 linguri amidon
Ingrediente orez (orez cu coriandru & lime):
- 300 g orez basmati, spălat
- 1½ linguriță sare de mare
- 2 linguri coriandru întreg (frunzulițe și tulpina), tocat fin
- 2 linguri suc de lime
- 700 ml apă (aprox.)
Ingrediente Avocado Salsa:
- 800 g roșii curățate de semințe și tăiate cuburi
- 1 ceapă albă mică, tocată grosier
- 1 ardei iute jalapeno, tocat grosier
- 1 lingură plină frunze de coriandru
- 1 linguriță sare de mare după gust
- 1 lingură zahăr tos
- 1 lingură suc de lime
- 2 buc avocado, cubulețe
- 8 foi de tortilla, calde (astfel vor fi flexibile, ajutând la pliere)
- 300 g Sos Tingly Ted’s Opțional
- Câteva felii de ardei iute verde Jalapeno, copt pe plită
Metoda de preparare:
- Preparare pește: Fileul de cod se porționează în 16 părți egale, se tapetează cu hârtie absorbantă pentru eliminarea umidității și se presară sare, piper și paprika dulce (nu adăugăm ulei). Se mixează bine cele 350 g făină cu praful de copt, paprika, amidonul, usturoiul pastă, apoi se adaugă apa minerală, se asezonează bine și se amestecă cu telul până la omogenizare. Peștele se dă prin restul de făină, apoi prin compoziția obținută la pasul anterior, după care se scurge fiecare bucată de pește, ținând bucata de pește de o margine. Se prăjește în baie de ulei în jur de 8 minute (depinde și de grosimea porției). Codul gătit se scoate pe hârtie absorbantă, pentru eliminarea excesului de ulei.
- Preparare orez: Așează într-o crăticioară orezul basmati spălat, în apă și 1 linguriță sare de mare și dă la fiert la flacără mare. Când dă în clocot, acoperim cu capac și reducem la flacără mică, timp de 15-20 minute, până când orezul devine moale. Închideți focul și lăsați orezul în continuare pe plita caldă, încă 5 minute să se odihnească, apoi aerează-l cu ajutorul unei furculițe, pentru a-l ajuta să devină pufos. Răsturnați orezul din crăticioară într-un bol larg, adăugați coriandrul și sucul de lămâie și amestecați.
- Preparare Avocado Salsa: Puneți într-un blender ingredientele și procesați până ajungeți la o consistență grosieră. Nu procesați prea mult, nu se dorește o cremă fină, trebuie să se vadă bucăți de avocado în compoziție.
Montare:
Pe o foaie caldă de tortilla, unsă în prealabil cu sos Tingly Ted’s, așezăm 2 bucăți pește, orezul, salsa de avocado, se presară câteva frunze de coriandru și se rulează. Se servește imediat.
Chef Ștefan Popescu speră că acest preparat va ajunge în atenția bucătarului personal al lui Ed Sheeran și că va fi inclus în meniul turneului său „Mathematics Tour”. Această inițiativă subliniază atât pasiunea lui Chef Popescu pentru gătit, cât și admirația sa profundă pentru muzica și personalitatea lui Ed Sheeran.