Redactia.ro
Home » Știri » Aparatul electrocasnic care dă contorul peste cap. Consumă cât 475 de becuri economice la un loc și este folosit masiv în weekend

Aparatul electrocasnic care dă contorul peste cap. Consumă cât 475 de becuri economice la un loc și este folosit masiv în weekend

Cu ce facem cel mai bine curățenie în casă: cu aspiratorul, mătura sau robotul de curățenie? Răspunsul la care nu te așteptai

Faptul că stingem lumina când nu avem nevoie de ea nu înseamnă o economie şi asta pentru că becurile au un consum mic, mai ales dacă sunt led. Atenție însă la electrocasnicele pe care le ținem în priză fără să le folosim.

Adunate, consumă anual 135 kwh. Iată aparatul electrocasnic care dă contorul peste cap. Consumă cât 475 de becuri economice la un loc și este folosit masiv în weekend.

Atenţie la aspirator!

În sufragerie, cel mai mare consumator este aparatul de aer condiționat – minimum 60 de kwh lunar dacă îl pornim două ore zilnic. Iar cinci ore pe zi cu televizorul pornit ne adaugă la factură 22,5 kwh.

În ceea ce privește aspiratorul, cel mai rentabil din punct de vedere al consumului energetic este robotul, care se încarcă fix când are nevoie, spre deosebire de aspiratorul clasic care consumă în jur de 1,4 kwh.

Aspiratorul clasic consumă cât 475 de becuri economice la un loc. Aparatul respectiv consumă într-un minut cât alte electrocasnice în 4 ore. Mulți dintre români se confruntă cu prețuri exorbitante la facturile de energie electrică și caută soluții pentru a putea să diminueze costurile lunare.

Un aspirator consumă cam cât 475 de becuri economice de 4 wați. Consumul de energie diferă însă în funcție de clasa din care face parte aspiratorul. Astfel, aspiratoarele din categoria A vor consuma mai puțin față de cele din categoria G.

Aspiratoarele care fac parte din categoria triplu A (AAA) vor consuma și mai puțină energie electrică. Pe lângă eternul aspirator, există și alte electrocasnice „vampire” de energie electrică. Ele sunt aerul condiționat, PC-ul, cuptorul cu microunde, frigiderul, TV-ul sau mașina de spălat.

Aspiratoare verticale

Le cunoașteți, cu siguranță, chiar dacă nu sunt la fel de răspândite. Marele avantaj pe care îl prezintă este că funcționează, în general, fără cabluri, care sunt înlocuite de bateriile omniprezente pentru orice.

Aspiratoarele portabile sunt perfecte pentru finisajele finale într-o cameră de depozitare, în mașină sau pentru acele colțuri în care este dificil de ajuns cu un aspirator mai mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: