Redactia.ro
Home » Homepage » Elena Lasconi, atac subtil la adresa lui Mircea Geoană înainte de alegeri: „Drumul ăsta, la Moscova, îl ştie domnul Geoană”

Elena Lasconi, atac subtil la adresa lui Mircea Geoană înainte de alegeri: „Drumul ăsta, la Moscova, îl ştie domnul Geoană”

Elena Lasconi, candidat USR la alegerile prezidenţiale din acest an, a făcut dezvăluiri incendiare despre Mircea Geoană. Șefa USR a precizat că ea nu va merge într-o vizită oficială la Moscova dacă va ajunge preşedintele țării.

Invitată în cadrul unei emisiuni la Prima TV, Elena Lasconi a susținut se va lupta ca România să primească înapoi tezaurul trimis la Moscova în timpul Primului Război Mondial, însă nu va accepta să meargă în Rusia.

Elena Lasconi l-a atacat pe Mircea Geoană, înainte de alegerile prezidențiale

De asemenea, Elena Lasconi a ținut să declare că Mircea Geoană că se dă independent, dar știe ”foarte bine drumul către Moscova”.  Nu a uitat nici faptul că DNA ar trebui să primească mai multă putere pentru a ancheta şi magistraţi.

”Sunt unii care se dau independenţi şi ştiu foarte bine drumul către Moscova, şi aici mă refer la domnul Geoană. Eu nu m-aş duce niciodată la Moscova şi primul lucru pentru care voi lupta va fi să avem tezaurul înapoi. USR a reuşit să treacă o rezoluţie prin Parlamentul European, prin care i se recunoaşte dreptul României de a cere tezaurul înapoi.

M-aş lupta pentru asta. Nu am cum să mă întâlnesc cu o persoană care are mandat internaţional de arestare pentru crime împotriva umanităţii (Vladimir Putin – n.r.). Nu am cum să fac asta. Drumul ăsta, la Moscova, îl ştie domnul Geoană. Eu nu mă voi duce acolo”, a spus șefa USR, citată de news.ro.

Pentru cei care nu știu, Mircea Geoană a ocupat funcţia de secretar general adjunct al NATO. Ultima vizită a lui la Moscova a fost în 2009: ”Eu am mai auzit retorica asta, dar oamenii nu uită. Miroase de departe şi a influenţa interlopilor, vedem tot felul de combinaţii, tot cu Rusia, finanţare, campanie, cu petreceri date pe iaht, cu ceasuri primite despre care uită lumea. Măi, oameni buni, haideţi să vedem exact ce a făcut domnul Geoană”, a mai subliniat Lasconi.

Când au loc alegerile prezidențiale în România

Românii merg la urne, să-și aleagă noul președinte, la data de 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (turul al doilea, dacă va fi necesar), în 2024. La alegerile prezidențiale anterioare din 2019, Klaus Iohannis a fost reales Președintele României cu 66,09% din voturi în turul 2, obținând 37,82% în primul tur.

Un sondaj CURS arată că George Simion are șanse să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale, alături de Marcel Ciolacu. Conform sondajului, în primul tur, Marcel Ciolacu ar obține 26% din voturi, în timp ce George Simion ar fi susținut de 17% din electorat.

Mircea Geoană s-ar afla pe locul al treilea, cu 15%, urmat de Nicolae Ciucă – 15%, Elena Lasconi -14%, Cristian Diaconescu – 5%, Kelemen Hunor – 2%, Cristian Terheș – 2%, și Ludovic Orban – 2%.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: