Redactia.ro
Home » Știri » Elena Udrea ar urma să fie extrădată în România. Decizia judecătorilor din Bulgaria nu e definitivă

Elena Udrea ar urma să fie extrădată în România. Decizia judecătorilor din Bulgaria nu e definitivă

Judecătorii din Bulgaria au stabilit, în primă decizie, că Elena Udrea poate fi extrădată în România. Însă decizia nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel de la Sofia.

Tribunalul din Blagoevgrad, Bulgaria, a decis, în cursul zilei de marţi, că Elena Udrea va fi extrădată în România.

Elena Udrea ar urma să fie extrădată în România. Decizia judecătorilor din Bulgaria nu e definitivă

Dar decizia judecătorilor bulgari în cazul Elenei Udrea nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel de la Sofia în termen de cinci zile. Așadar soarta fostului ministru al Turismului încă este una incertă.

Pe 7 aprilie 2022, Elena Udrea a fost reţinută de poliţia de frontieră bulgară atunci când încerca să treacă cu automobilul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata. Ea fusese dată în urmărire în urma condamnării definitive în dosarul ‘Gala Bute’ – 6 ani închisoare.

Curtea Supremă de la Bucureşti a găsit-o pe Elena Udrea vinovată de organizarea ilegală a unei gale de box – Gala Bute – pe cheltuiala statului pentru a-şi îmbunătăţi imaginea înaintea alegerilor parlamentare din 2012, confirmând propria decizie din 2018, care a fost ulterior anulată de Curtea Constituţională din cauza unei nereguli.

Alte condamnări la închisoare în Gala Bute

Tot în dosarul Gala Bute, și fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box – Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.
De asemenea, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit 3 ani de închisoare, potrivit Agerpres.

Ceilalţi inculpaţi din dosar au primit pedepse cu suspendare, după cum urmează:

Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea – un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării – 4 ani cu suspendare; Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii – 3 ani cu suspendare, Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme – doi ani şi şase luni cu suspendare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: