Redactia.ro
Home » Știri » Elena Udrea, față în față cu judecătorii din Bulgaria

Elena Udrea, față în față cu judecătorii din Bulgaria

GALERIE FOTO (2)

Elena Udrea urmează să afle astăzi decizia judecătorilor bulgari cu privire la extrădarea sa în România.

Este al doilea termen în procesul de extrădare al fostului ministru la Tribunalul din Bulgaria.

Fostul politician se va prezenta în fața instanței, iar judecătorii ar putea să ia o primă decizia în acest caz, a anunțat romaniatv.net.

Pentru procesul de extrădare au fost solicitate mai multe documente de către judecătorii bulgari. Actele au fost trimise de autoritățile române și au ajuns ieri în Bulgaria, potrivit Tribunalului din Bulgaria.

Nu va fi, însă, o decizie definitivă. Aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel din Sofia. Autoritățile bulgare au la dispoziție aproximativ o lună să ia o hotărâre.

Elena Udrea solicită arestul la domiciliu în Bulgaria

Elena Udrea a solicitat arestul la domiciliu în Bulgaria. Fostul ministru a mai cerut instanței să nu fie extrădată în România.
Avocații Elenei Udrea au prezentat și o serie de dovezi care justifică necesitatea acesteia de a-și ispăși, totuși, pedeapsa în libertate, nu în spatele gratiilor.

Femeia s-a plâns de condițiile aspre din închisorile din România. Ea a transmis că din experiențele anterioare, condițiile sunt insalubre. Prin urmare, autoritățile bulgare au cerut un raport Ministerului Justiției din România, cu privire la mediul în care trăiesc deținuții.

”Există un pericol real în închisoarea din România, de distrugere fizică a mea, pentru că acest caz declanșat împotriva mea este unul politic (…).

Fostul ministru le-a împărtășit autorităților din țara vecină experiența pe care a avut-o la Penitenciarul Târgşor. Dincolo de condițiile precare la care a fost nevoită să se adapteze, Elena Udrea susține că a primit chiar și amenințări cu moartea.

Fostul ministru spune că are mai multe motive pentru care să nu fie extrădată. Tocmai de aceea cere săvârșirea pedepsei la domiciliu. Conform documentelor prezentate de avocați, fostul ministru ar suferi de osteoporoză, iar pentru a se trata de această afecțiune medicală a cerut azil politic în Grecia.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv de instanța supremă, în 7 aprilie, la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: