Redactia.ro
Home » Știri » Elena Udrea își încearcă norocul înainte de sărbători! Fostul ministru al Turismului, gata să iasă din închisoare

Elena Udrea își încearcă norocul înainte de sărbători! Fostul ministru al Turismului, gata să iasă din închisoare

Elena Udrea

Elena Udrea, o figură cunoscută în peisajul politic românesc, se confruntă din nou cu sistemul judiciar, încercând să anuleze condamnarea de cinci ani de închisoare în legătură cu dosarul Gala Bute. După ce a evitat dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu, Udrea și-a concentrat eforturile asupra acestui caz specific, depunând o solicitare de revizuire a sentinței și suspendarea executării hotărârii la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Avocații Elenei Udrea au prezentat noi probe și mărturii în sprijinul apelului lor pentru revizuirea sentinței. Printre acestea se numără un document anterior secretizat, acum adus în fața instanței, care, susțin ei, ar putea dovedi nevinovăția fostului ministru. În plus, au fost depuse mai multe mărturii care ar urma să ateste neimplicarea Elenei Udrea în presupusele fapte.

Elena Udrea încearcă să ajungă acasă de Crăciun

Avocatul Veronel Rădulescu a argumentat că dosarul Gala Bute a fost manipulat într-o perioadă în care justiția era supusă presiunii din partea Direcției Naționale Anticorupție (DNA). El susține că judecătorii au simțit această presiune și că deciziile lor au fost influențate de aceasta. A adus în discuție și cazuri recente în care instanțele au interpretat situații similare diferit, subliniind astfel necesitatea revizuirii hotărârii în cazul Gala Bute.

Comparându-le cu alte dosare, avocatul a evidențiat o posibilă discrepanță în modul în care justiția a fost aplicată în diferite situații similare. Această abordare ar putea oferi temeiuri solide pentru revizuirea hotărârii și reconsiderarea vinovăției Elenei Udrea în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea nu este la prima încercare de exonerare

Anterior, Elena Udrea a reușit să scape de dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu, când Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv cererea DNA de recurs în casație împotriva deciziei de încetare a procesului penal în acest dosar. Deși DNA a încercat să conteste decizia, susținând existența unor dovezi care atestă vinovăția Elenei Udrea, instanța a respins recursul, considerând că faptele s-au prescris.

Această victorie în dosarul anterior poate influența modul în care publicul și presa percep demersurile actuale ale Elenei Udrea în cazul Gala Bute, adăugând o notă de complexitate și interes în jurul acestei situații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: