Redactia.ro
Home » Știri » Elena Udrea, mesaj emoţionant, de după gratii, pentru fiica ei. I-au dat INTERZIS la ziua micuţiei, care a împlinit 5 ani

Elena Udrea, mesaj emoţionant, de după gratii, pentru fiica ei. I-au dat INTERZIS la ziua micuţiei, care a împlinit 5 ani

Elena Udrea suferă foarte mult, în penitenciar. Fostul ministru a primit o veste proastă chiar de ziua fiicei sale. Este al doilea an în care se confruntă cu această problemă.

Elena Udrea a anunţat, într-o postare pe Facebook, că nu a primit dreptul la o permise de 24 de ore pentru a merge acasă de ziua de naştere a fiicei sale.

Udrea e revoltată

Lovitură sub centură pentru Elena Udrea. Aflată în penitenciarul de la Târgșor, Elena Udrea are parte de momente grele. Fostul politician a anunţat că, pentru al doilea an la rând, nu a primit dreptul la o permise de 24 de ore pentru a merge acasă de ziua de naştere a fiicei sale.

Fosta ministră își exprimă revolta. Nu a primit nici măcar o învoire de o zi pentru a participa la ziua fetiței sale Eva Maria. Asta în ciuda faptului că legea îi acordă acest drept.

„Este al doilea an în care solicit să mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naștere a fetiței mele, care luna aceasta împlinește 5 anișori.

Dar mi se refuză acest drept.​ Deși legea prevede posibilitatea ca deținuții să meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru că menținerea legăturii cu familia s-a dovedit esențială în reabilitarea celor care execută o pedeapsă cu închisoarea, în practică această posibilitate este aproape inexistentă”, a postat Elena Udrea.

A criticat conducerile penitenciarelor

Aceasta spune că deși legea prevede posibilitatea ca deținuții să meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru ca menținerea legăturii cu familia s-a dovedit esențială în reabilitarea celor care executa o pedeapsa cu închisoarea, în practica această posibilitate este aproape inexistentă.

​Conducerile penitenciarelor, pornind chiar de la vârful ANP, din incompetență sau comoditate, refuză să acorde aceste permisii.

Iar avocatul poporului Renate Weber se face că nu vede cum legea este încălcată și nu se respecta dreptul legal la permisii!

Situația este cu atât mai gravă la Târgșor, singurul penitenciar de femei. Deținutele sunt majoritar mame de copii minori. Au cea mai mare nevoie de prezența mamei acasă. Chiar și doar pentru câteva zile”, a mai scris fostul ministru al Turismului.

Elena Udrea a mai susţinut că recomandările nu sunt luate în considerare în România și nu există „nici măcar aceasta amărâtă de posibilitate de a merge acasă la copii și familie pentru câteva zile”.

​”P.S. Știu ca până nu ajungi sa te confrunți personal cu o problema este mai greu sa o înțelegi, așa ca fac următoarea precizare: de multe ori, mamele care au încălcat legea au făcut-o tocmai pentru copiii lor.

La Târgşor, sunt mame condamnate pentru ca au furat scutece și lapte praf din supermarket, spre exemplu”, a încheiat Elena Udrea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: