Redactia.ro
Home » Homepage » Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta. Anunțul făcut de Ministrul Educației

Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta. Anunțul făcut de Ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Europa FM că elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta. Ministrul a susținut că toate unitățile de învățământ din țară vor avea și activități remediale, după perioada în care orele s-au desfășurat doar online. Cursurile suplimentare vor fi făcute în afara orelor din semestrul al II-lea. Prin urmare, atât elevii, cât și dascălii vor fi nevoiți să petreacă mai mult timp în școli pentru recuperare. 

 

Anunțul făcut de Ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii ar putea merge la școală și sâmbăta. Elevii și profesorii vor fi nevoiți să petreacă mai mult timp în școli pentru recuperare.

Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că trebuie făcute față în față. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul  specific clasei aferent semestrului 2. Deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcție de specificul fiecărei școli”, a spus ministrul.

Cadrele didactice care petrec mai mult timp în școli pentrru recuperarea materiei vor fi plătite suplimentar, a mai precizat ministrul Sorin Cîmpeanu. Ministrul a declarat că au fost identificate deja fondurile din care se va face acest lucru : este vorba despre 30 de milioane de euro, care vor proveni din fonduri europene.

Ordonanţa de Urgenţă 178 are prevăzut un cuantum de 200 de lei pe lună per elev, e vorba de 500 de lei pe lună, dacă o şcoală are 1.000 de elevi care sunt în situaţia în care au nevoie de acţiuni remediale – şi este un exemplu deloc departe de realitate – vor fi 500.000 de lei , deci 100.000 de euro, pe care Ordonanţa spune că îi poţi duce către plata utilităţilor şi către plata salariilor pentru acţiuni remediale. Eu, ca ministru, insist la construcţia bugetului să crească costul standard per elev destinat cheltuielilor materiale, unde intră utilităţile, şi să degrevăm aceste sume de cheltuielile materiale, să meargă totul către plata profesorilor, către acţiuni remediale”, a arătat Sorin Cîmpeanu la Digi 24. 

Ministrul a precizat că ideal ar fi ca recuperările să fie în februarie, martie și o parte din luna aprilie, iar examenele naționale să se țină la datele planificate. Bibliografia pentru examene ar putea fi, însă, mai mică.

Cel mult, luăm în calcul să transmitem seturi de subiecte și dacă numărul celor care vor reclama că materia aferentă acelor subiecte n-a fost predată, dacă va fi prea mare numărul acestora, vom fi nevoiți să adaptăm tematica de examen. Deci, dată fixă, prezență fizică, tematica o vom adapta în funcție de realități”, a specificat ministrul în legătură cu examenele.

Însă, de azi, 11 ianuarie, elevii revin din vacanța de iarnă și sunt nevoiți să reia cursurile online.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declara săptămâna aceasta că s-a ajuns la un acord cu privire la redeschiderea școlilor. Astfel, elevii vor începe semestrul al II-lea pe 8 februarie, în bănci, dacă situația epidemiologică o va permite.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: