Redactia.ro
Home » Știri » Elevii ar putea reveni la școală după 15 mai. Când se vor susține examenele naționale

Elevii ar putea reveni la școală după 15 mai. Când se vor susține examenele naționale

Când vor recupera elevii și profesorii ziua liberă de pe 5 octombrie, Ziua Internațională a Educației

Prim-ministrul României, Ludovic Orban a precizat marți seara, că elevii și studenții vor încheia anul școlar în curs. Potrivit acestuia, elevii ar putea reveni la școală după 15 mai.

Elevii s-ar putea întoarce la școală după 15 mai

Ludovic Orban a anunțat marți seara, că toți elevii și studenții vor putea termina anul școlar, iar dacă situația va fi una bună, elevii s-ar putea întoarce la școală după 15 mai.

Anul şcolar va fi încheiat. Elevii vor da toate examenele care se dau la sfârşit de an, la fel studenţii. Sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea şcolară. Oricum, profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanţă, să intensifice predarea online până se vor deschide şcolile şi să fie pregătite examenele foarte bine„, a declarat Ludovic Orban.

Elevii vor susține examenele naționale și Bacalaureatul din materia din primul semestru

De asemenea, ministrul Educației a aprobat marți, revizuirea programelor de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Astfel, va conține doar materia din primul semestru al anului școlar 2019-2020.

Examenele se dau din materia predată până la începutul semestrului II. Programa școlară a fost refăcută. Vom susţine, probabil, în luna iulie examenele naţionale – evaluarea naţională şi bacalaureatul”, a declarat ministrul educației.

Ordinul de ministru a fost trimis luni către Monitorul Oficial, și imediat ce acesta va fi publicat, ministrul Educației și Cercetării va posta noile programe.

Conform scenariului discutat în grupul de lucru al Ministerului Educaţiei, cele două examene ar putea fi organizate în iulie, o data exactă depinde însă de evoluţia epidemiei de coronavirus din România.

Totodată, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că se caută soluții pentru a nu îngheța anul școlar, iar atuncă când Comitetul pentru Situații de Urgență va decide că elevii și profesorii nu își pun sănătatea în pericol, se vor întoarce la școală.

Ministrul Educației pune la dispoziția eleveilor în fiecare săptămână, cinci teste de antrenament pentru pregătirea în această perioadă de suspendare a cursurilor, pentru a-i ajuta la examnele naționale.Testele sunt formulate în concordanță cu noile programe, iar următorul set de teste vor apărea în data de 22 aprilie 2020.

”În momentul în care Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă ne spune că putem reveni în siguranţă şi că nu este pusă în pericol sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice, atunci vom spune care este cel mai potrivit lucru pe care trebuie să îl adoptăm”, a spus Anisie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: