Redactia.ro
Home » Știri » Elevii cu 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor primi bani de la Guvern. Despre ce sume este vorba

Elevii cu 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor primi bani de la Guvern. Despre ce sume este vorba

Elevii cu 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor primi bani de la Guvern. Despre ce sume este vorba

Elevii din România au primit o veste extraordinară! Cei care au primit numai note de 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor primi o sumă de la bani de la Guvern. 

Elevii cu 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor primi bani de la Guvern. Despre ce sume este vorba

Guvernul a adoptat o nouă hotărâre. Elevii care au obținut note de 10 la examenul de Bacaureat și Evaluare Națională vor primii o sumă considerabilă de bani pentru rezultatele muncii lor.Așadar, elevii care au terminat ciclul gimnazial sau liceal numai cu note de zece vor fi recompensați cu stimulente financiare de până la 3.000 de lei.

Pe lista proiectului de hotărâre care va fi adoptat în ședința de joi, 19 august, a Executivului se află în discuție și acordarea unor premii în bani elevilor de clasa a VIII-a, dar și celor care au terminat liceul. Mai concret, exact ca în 2019, și acum, statul va oferi fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la Evaluarea Naţională, sesiunea 2021, un stimulent financiar în valoare de 1.000 de lei.

Totodată, potrivit aceluiași document guvernamental, bani li se vor da și celor care au terminat clasa a XII-a. Absolvenții de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2021, vor primi un stimulent financiar în valoare de 3.000 de lei. Mai mare decât cel dat copiilor care urmează să înceapă din toamnă clasa a IX-a.

În concluzie, potrivit datelor oficiale, în urma celor două examene, Guvernul va trebui să răsplătească, pentru sesiunea din acest an, 163 absolvenți de liceu care au obținut media 10 la Bacalaureat și 132 absolvenți de clasa a VIII-a care au avut aceleași rezultate la Evaluarea Națională ca și mai marii lor colegi.

Ministrul Educației a făcut un anunț de ultimă oră despre începerea noului an școlar

Noul an școlar este pe cale să înceapă, iar elevii se vor întoarce curând în băncile din sălile de curs. Având în vedere situația pandemică din România, atât elevii, cât și părinții sunt confuzi cu privire la reîntoarcerea copiilor la școală. Astfel că, ministrul Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț de ultimă oră despre începerea școlilor.

Întrebarea care stă pe buzele tuturor este dacă orele se vor desfășura fizic sau în format online. Nici măcar cadrele didactice nu sunt sigure de acest lucru. Iar Ministrul Educației Naționale a oferit lămuriri, declarându-se un susținător al orelor în format fizic, față în față.

Ministrul Educației Naționale a declarat că orele susținute în format online au fost un adevărat eșec. Asta cu toate că pandemia de coronavirus a impus reguli la care nimeni nu s-ar fi așteptat, așa că astfel de măsuri au fost mai mult decât necesare. Potrivit declarațiilor lui Sorin Cîmpeanu, opțiunea numărul unu este școala cu prezență fizică din 13 septembrie pentru toți elevii, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu. În condițiile în care rezultatele școlare au scăzut drastic după pandemia de coronavirus, care a afectat întreg globul pământesc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: