Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Educației a făcut un anunț de ultimă oră despre începerea noului an școlar: ”Indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu…”

Ministrul Educației a făcut un anunț de ultimă oră despre începerea noului an școlar: ”Indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu…”

Ministrul Educației a făcut un anunț de ultimă oră despre începerea noului an școlar: ”Indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu...”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț de ultimă oră despre începerea școlilor. Părinții sunt confuzi cu privire la reîntoarcerea școlarilor în bănci. 

Ministrul Educației a făcut un anunț de ultimă oră despre începerea noului an școlar

Noul an școlar este pe cale să înceapă, iar elevii se vor întoarce curând în băncile din sălile de curs. Având în vedere situația pandemică din România, atât elevii, cât și părinții sunt confuzi cu privire la reîntoarcerea copiilor la școală. Astfel că, ministrul Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț de ultimă oră despre începerea școlilor.

Întrebarea care stă pe buzele tuturor este dacă orele se vor desfășura fizic sau în format online. Nici măcar cadrele didactice nu sunt sigure de acest lucru. Iar Ministrul Educației Naționale a oferit lămuriri, declarându-se un susținător al orelor în format fizic, față în față.

Ministrul Educației Naționale a declarat că orele susținute în format online au fost un adevărat eșec. Asta cu toate că pandemia de coronavirus a impus reguli la care nimeni nu s-ar fi așteptat, așa că astfel de măsuri au fost mai mult decât necesare. Potrivit declarațiilor lui Sorin Cîmpeanu, opțiunea numărul unu este școala cu prezență fizică din 13 septembrie pentru toți elevii, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu. În condițiile în care rezultatele școlare au scăzut drastic după pandemia de coronavirus, care a afectat întreg globul pământesc.

Sorin Cîmpeanu: ”Toți elevii o să aibă acces în școală cu prezență fizică”

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a subliniat faptul că toți elevii o să aibă acces în școală cu prezență fizică. Acesta va avea o discuție cu ministrul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță pe data de 20 august, cu privire la implementarea unor măsuri prin care să se promoveze vaccinarea în rândul școlarilor.

”Vom discuta măsurile care se impun în vederea asigurării unei stări de siguranță în școli din perspectivă epidemiologică. Știut fiind faptul că decizia este de deschidere a școlilor cu prezență fizică în data de 13 septembrie. Printre demersurile pe care le vom discuta se vor regăsi demararea unei campanii de întâlniri interactive la nivelul fiecărei școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Există o ipoteză conform căreia, dacă într-o sală de clasă se descoperă un elev infectat cu SARS-CoV-2, toți ceilalți care nu sunt vaccinați vor treace obligatoriu în online. Iar cei care sunt vaccinați vor putea continua cu prezență fizică. Indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu, masca de protecție va fi obligatorie în continuare în școli. Respectarea normelor de igienă și obligativitatea aerisirii spațiilor de învățământ sunt esențiale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: