Redactia.ro
Home » Știri » Elevii din Bucureşti vor benefica de abonamente gratuite STB

Elevii din Bucureşti vor benefica de abonamente gratuite STB

Elevii din Bucureşti vor benefica de abonamente gratuite STB

Elevii care frecventează unităţi de învăţământ din municipiul Bucureşti vor beneficia de abonamente gratuite STB, a anunţat societatea de transport public din Capitală.

Astfel, emiterea/încărcarea de abonamente gratuite pentru elevii bucureșteni va începe din data de 11 februarie 2019, a anunțat STB (fostul RATB), într-un comunicat de presă.

Societatea de Transport Bucureşti (STB SA) va începe emiterea/încărcarea de abonamente gratuite pentru elevi începând data de 11 februarie 2019.

Abonamentele cu reducere 100% se vor elibera la centrele de emitere şi încărcare carduri STB SA pe baza carnetului de elev vizat pe anul în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, precum şi cartea de identitate – în cazul elevilor cu vârsta de peste 14 ani – cu evidenţierea domiciliului stabil sau provizoriu.

Pentru elevii claselor pregătitoare şi cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinţei doveditoare/ carnetului de elev, cu ştampila unităţii de învăţământ acreditate /autorizate pentru anul în curs şi copie după certificatul de naştere„, precizează compania într-un comunicat transmis AGERPRES.

Astfel, elevii care frecventează o unitate de învăţământ din Bucureşti beneficiază de abonament lunar urban general cu reducere 100%, indiferent de domiciliu şi indiferent de formă de învăţământ (curs de zi, frecvenţă redusă).

De prevederile actelor legislative menţionate beneficiază numai elevii din învăţământul acreditat/ autorizat, primar, gimnazial, liceal şi profesional, cu vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale /profesionale.

Pe ce linii nu sunt valabile aceste abonamente gratuite STB

Abonamentele cu reducere/ gratuitate nu sunt valabile pe liniile expres şi pe liniile speciale.

Validarea acestor carduri este obligatorie la fiecare călătorie.

De menționat că aceste abonamente gratuite nu sunt condiționate de notele pe care elevii le obțin.

Totodată, STB va menține și gratuitatea transportului public pentru pensionari.

Directorul Societății de Transport București a afirmat că aceste gratuități nu vor duce, în perioada următoare, la majorarea prețului călătoriei.

Tariful pe călătorie la transportul în comun de suprafaţă este cel mai mic din ţară, raportat la reţeaua de transport, dar nu s-a făcut nicio solicitare de majorare a tarifelor.

Cu siguranţă se aşteaptă ca şi condiţiile să se îmbunătăţească. Când se va circula la standarde europene poate că atunci se va pune în discuţie şi o mărire de tarif, dar în momentul de faţă, nu„, a precizat directorul general al STB, Andrei George Crec.

Citește și: Gabriela Firea, invitaţie surpriză pentru Liviu Dragnea. Ce i-a propus

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: