Redactia.ro
Home » Știri » Elevii scapă de triajul epidemiologic la școală? Pericolul la care se supun

Elevii scapă de triajul epidemiologic la școală? Pericolul la care se supun

Elevii scapă de triajul epidemiologic la școală

Nelu Tătaru a decis să elimine procedura de măsurare a temperaturii corporale a elevilor, care trebuia să aibă loc înainte de începerea orelor de curs.

Secretarul de stat Dragoș Garofil a menționat că părinții elevilor vor fi cei care vor verifica în fiecare dimineață starea copiilor lor.

Elevii scapă de triajul epidemiologic la școală? Pericolul la care se supun

Potrivit Digi24, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat miercuri că elimină procedura de măsurare a temperaturii corporale a elevilor, înainte de începere a orelor de curs.

Conform secretarului de stat Dragos Garofil, această decizie a fost luată pentru a nu se crea înghesuială la intrarea în unitățile de învățământ.

Mai mult, acesta a menționat că părinții vor verifica starea de sănătatea a copiilor lor.

Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinţii să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la şcoală. E o măsură obligatorie. Una din măsurile esenţiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacţiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase„, a spus Garofil.

Școlile reîncep pe 14 septembrie

În urmă cu o săptămână, președintele Klaus Iohannis a anunțat că școlile vor începe pe 14 septembrie, prezentând trei scenarii.

Majoritatea elevilor vor merge din 14 septembrie la școală, iar decizia va fi luată la propunerea școlii, a inspectoratului școlar și se va decide în comandamentul județean pentru situații de urgență.

Cele trei scenarii de care vor ține cont autoritățile sunt următoarele:

1.Scenariul verde (risc mic sau deloc): mai puțin de un caz la mie detectat zilnic în ultimele 14 zile – cursurile se fac fizic la școală.

2.Scenariul galben (risc mediu): 1-3 persoane medie zilnică în ultimele 14 zile – cursurile se țin mixt.

3.cenariul roșu – peste 3 cazuri, în care școala se închide și se țin cursuri doar online.

Totodată, medicul Adriana Pistol a declarat că dechiderea școlilor ca duce la apariția unor focare de coronavirus. Această boală, susține medicul, generată de COVID-19, va circula precum gripa.

Simona Pârva, directorul Institutului Național de Sănătate Publică a declarat că recomandarea oficială pe care INSP a transmis-o ministerului Sînătății prevede ca elevii să poarte masca de protecție doar în timpul reacreației. În timpul orelor de curs, doar profesorii vor purta mască de protecție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: