Redactia.ro
Home » Știri » Elevii se întorc la școală pe 8 ianuarie 2024: Când va avea loc următoarea vacanță

Elevii se întorc la școală pe 8 ianuarie 2024: Când va avea loc următoarea vacanță

Când au elevii următoarea vacanță anul acesta?!

După cele două săptămâni de vacanță de iarnă, elevii din România se întorc la școală pe 8 ianuarie 2024. Cu toate că reluarea cursurilor este iminentă, urmează și alte perioade de respiro pentru copii în cursul anului școlar.

Întoarcerea în sălile de clasă

După sărbători și vacanța de iarnă, luni, pe data de 8 ianuarie, elevii vor reveni în sălile de clasă, iar profesorii își vor relua activitatea. Cele două săptămâni de pauză se încheie, marcând începutul unui nou semestru.

Următoarea perioadă de vacanță se anunță a fi una „mobilă” sau „de schi”. În funcție de decizia inspectoratelor școlare județene, elevii vor beneficia de o săptămână liberă. În unele județe, această vacanță este programată în perioada 12–18 februarie 2024. De exemplu, școlile din județele Bistrița-Năsăud și Satu Mare au ales această perioadă pentru vacanța de schi.

Variante de perioade pentru vacanța „mobilă”

Inspectoratele școlare din alte 25 de județe și din București au optat pentru o altă perioadă pentru vacanța „mobilă”. Astfel, elevii și profesorii din aceste regiuni vor avea o săptămână de pauză între 19 și 25 februarie.

Săptămâna 26 februarie – 3 martie a fost aleasă de 14 inspectorate școlare, printre care Alba, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Dolj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea, pentru vacanța „mobilă”. Aceste date pot varia în funcție de deciziile locale.

Riscuri pentru profesorii care dau meditații elevilor de la clasă

Pe lângă informații despre vacanțele elevilor, este important de menționat că reprezentanții Ministerului Educației au luat decizii ferme privind sancționarea profesorilor. Astfel, cadrele didactice care dau meditații elevilor de la clasă, săvârșesc acte de violență asupra elevilor sau a colegilor și pun în pericol sănătatea elevilor riscă să fie concediate disciplinar. Noutatea constă în faptul că aceștia vor putea reveni în sistemul de învățământ după șapte ani, nu după 12 luni, așa cum era în prezent.

În concluzie, după întoarcerea la școală pe 8 ianuarie, elevii vor avea o serie de vacanțe care să le ofere momente de odihnă și relaxare în timpul anului școlar.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: