Redactia.ro
Home » Știri » Elevii şi părinţii trebuie să suporte o lege „crudă”, începând cu septembrie 2023. Ce devine total INTERZIS!

Elevii şi părinţii trebuie să suporte o lege „crudă”, începând cu septembrie 2023. Ce devine total INTERZIS!

Când pot elevii să folosească telefoanele mobile la școală? Ce prevede, de fapt, noua Lege a Educației

Tot mai multe state din Europa au început să interzică telefoanele mobile în unitățile de învățământ, iar China a limitat deja timpul petrecut de cetățenii minori pe telefoanele mobile.

Dar regulamentul școlar se va schimba radical şi în România, începând cu anul școlar 2023 – 2024. Ministrul Educației și-a exprimat speranța că va reuși astfel să îmbunătățească învățământul.

Telefoanele mobile, interzise la clasele primare

Aşadar, telefoanele mobile vor fi interzise și în România, începând cu anul școlar 2023-2024. Decizia luată în ţara noastră cu privire la telefoanele mobile: interzis pentru cei din clasele primare.

Ca adulţi rămânem plăcut suprinşi de performanţele la care pot ajunge copiii, însă ignorăm problemele legate de sănătatea mentală şi fizică inclusiv. Pentru că în momentul în care consumăm sau stăm pe gadgeturi, şi poziţia corpului nu este una conformă.

Nu suntem atenţi la mediul înconjurător şi la propria persoană şi suntem captivaţi de mediul online”, a explicat psihologul Jeni Chiriac.

Legile Educaţiei, mai severe

Aş sublinia faptul că şi România interzice în noua Lege a Educaţiei, care va intra în vigoare din septembrie. Interzice utilizarea la clasă a telefoanelor până la vârsta gimnazială.

La liceu rămâne la latitudinea fiecărei şcoli, în funcţie de regulamentul intern pe care şi-l va face. Un pas facem şi noi”, a adăugat un profer de limba și literatura română.

Au profesorii voie să dea elevii afară de la ore?

Dacă elevii deranjeaza ora, sunt cazuri în care profesorii vor să-i dea afară. Au voie? Raspunsul este „NU”.

În unitatile de invatamant sunt interzise masurile care pot limita accesul la educatie al elevilor, cum ar fi, de exemplu, efectuarea de catre acestia a serviciului pe scoala, interzicerea participarii la cursuri sau sanctionarea elevilor care nu poarta uniforma unitatii de invatamant sau altele asemenea”, conform Articolului 187, alin (2) din Regulamentul-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar.

Cum pot fi sancţionaţi elevii?

Elevii primesc note doar pe evaluarea cunoștințelor – scăderea notei la o anumită materie că mijloc de pedepsire a elevilor este interzisă. De asemenea, nu pot primi absența decât în cazul în care nu sunt prezenți la ora – absența nu poate fi trecută că pedeapsa.

Art. 7, litera ff) din Statutul elevului: [Elevii beneficiază de următoarele drepturi în sistemul educațional:] dreptul de a le fi consemnată în catalog absența doar în cazul în care nu suntprezenti la ora de curs. Este interzisă consemnarea absenței că mijloc de coerciție.

Sancţiuni aplicate elevilor:

  • observatie individuala;
  • mustrare scrisa;
  • retragerea temporara sau definitiva a bursei de merit, a bursei sociale, „ Bani de liceu“, a bursei profesionale;
  • mutarea disciplinara la o clasa paralela din aceeasi unitate de invatamant;
  • preavizul de exmatriculare, in cazul elevilor din invatamantul postliceal;
  • exmatriculare, in cazul elevilor din invatamantul postliceal.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: