Redactia.ro
Home » Știri » Elevii și profesorii se pot testa, la cerere, de COVID-19. Anunțul făcut de primarul general al Capitalei

Elevii și profesorii se pot testa, la cerere, de COVID-19. Anunțul făcut de primarul general al Capitalei

Elevii și profesorii se pot testa, la cerere, de COVID-19

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat luni, că toți elevii și profesorii din București se vor putea testa gratui de coronavirus, la cerere.

Totodată, 17.000 de persoane care lucrează în sistemul de învățământ din București, vor putea fi testate gratuit de COVID-19, înainte ca școlile să înceapă.

Elevii și profesorii se pot testa, la cerere, de COVID-19. Anunțul făcut de primarul general al Capitalei

Potrivit Edupedu.ro, Firea a anunțat luni într-o conferință de presă că elevii și profesorii din București se vor putea testa gratuit de coronavirus, la cerere, înainte de a începe școala.

Mai mult, 17.000 de cadre didactice din București se vor putea testa gratuit, înainte de începerea școlilor pe 14 septembrie.

Toate cadrele didactice din București, evident dacă doresc, se pot testa gratuit prin grija PMB. Am crescut foarte mult capacitatea de testare. Am pregătit teste pentru 17.000 de persoane reprezentând inclusiv personalul auxiliar din școli,a spus Firea.

Conform acesteia, în fiecare dimineață, triajul care se elaborează la intrarea în unitățile de învățământ, și se observă cazuri se infecție respiratorie, acestea vor fi transmise de către reprezentantul ASSMB-ului, la cabinetul de medicină școlară și copilul va fi trimis la testare.

Elevii și profesorii se pot testa gratuit de coronavirus

Primarul general al Capitalei, a promovat în ultimele luni testarea în masă de coronavirus prin mai multe proiecte, iar cel mai amplu proiect de testare a fost anunțat împreună cu șeful Institutlui Matei Balș. Dar, acesta nu a primit acordul Ministrului Sănătății. Ulterior, edilul Capitalei a anunțat testări gratuite, din banii Primăriei, pentru românii care merg în vacanță în Grecia.

Potrivit declarației a Inspectoratului școlar general adjunct, începând de la 14 septembrie, școlile din România se vor deschide, iar Bucureștiul intră în noul an școlar cu scenariul verde, mai exact toți copiii se vor prezenta la școală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: