Redactia.ro
Home » Știri » Elevii unei școli din Dolj au primit subiectele greșite la Evaluarea Națională. Cum a fost îndreptată eroarea

Elevii unei școli din Dolj au primit subiectele greșite la Evaluarea Națională. Cum a fost îndreptată eroarea

Elevii unei școli din Dolj au primit subiectele greșite la Evaluarea Națională

Elevii unei școli din Dolj au primit subiectele greșite la Evaluarea Națională. Elevii de la o școală din Dolj au susținut Evaluarea Națională la Limba Română de două ori, după ce le-au fost distribuite subiectele greșite. După trei ore de așteptare, copiii au reintrat în sală și au susținut din nou examenul.

Elevii unei școli din Dolj au primit subiectele greșite la Evaluarea Națională. Cum a fost îndreptată eroarea

Elevii Școlii Gimnaziale din localitatea Predești, județul Dolj, au susținut Evaluarea Națională la Limba Română de două ori, marți, pentru că au primit subiectele greșite. Primul examen l-au susținut la ora 09.00, iar după ce au predat lucrăril, profesorii și-au dat seama că le-a dat elevilor subiectele greșite. După trei ore de așteptare, copiii au fost anunțați că vor susține pentru a doua oară examenul la Limba Română. Se pare că greșeală aparține directorului școlii care este și președintele comisiei.

Acesta a descărcat subiectele de pe platforma Ministerului Educației, dar le-a listat greșit, pe cele destine copiiilor care studiază în limba maghiară. Inspectoratul general al ISJ Dolj a declarat că s-a deschis o anchetă, iar în urma celor întâmplate vor fi luate măsuri drastice. „La Predeşti a fost făcută deja o anchetă şi se va propune încetarea contractului de management pentru directorul şcolii care ocupă funcţia prin detaşare în interesul învăţământului şi vor fi sancţionate cadrele didactice care au făcut parte din comisia de examen şi care nu au observat că au fost distribuite subiecte de limba română specifice şcolilor cu predare în limba maternă maghiară. Avem toleranţă zero pentru astfel de situaţii”, a declarat Daniel Ion, inspectorul general din Dolj, pentru Agerpress.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în conferința de presă, pe tema Evaluării Naționale că au fost sesizate și erori la examenul de Evaluare Națională în județele Teleorman, Dolj și Bistrița-Năsăud.

Cîmpeanu, despre motivele pentru care o parte dintre elevii de clasa a VIII-a nu au fost înscriși la Evaluarea Națională 2022

Ministrul Educației a explicat de ce o parte dintre elevii clasei a VIII-a nu au fost înscriși la Evaluarea Națională 2022. Conform acestuia, mulți elevi s-au îndepărtat de școală în ultimii doi ani, din cauza restricțiilor impuse în timpul pandemiei.Peste 17 mii de elevi care figurau în clasa a VIII-a nu au fost înscriși la Evaluarea Națională 2022.

„Incapacitatea de a promova clasa terminală are legătură și cu faptul că, din păcate, neînțelegând importanța principiului că școlile se închid ultimele și se deschid primele pe timpul crizei sanitare, am avut mulți elevi care s-au depărtat de școală în acești doi ani de criză sanitară”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: