Redactia.ro
Home » Știri » Evaluarea Națională 2022. Câte examene are în total un elev

Evaluarea Națională 2022. Câte examene are în total un elev

Evaluarea Națională 2022.

Evaluarea Națională 2022. Astăzi, elevii de clasa a IV-a au început Evaluările Naționale. După aceștia urmează clasele a VI-a, iar în urmă cu câteva zile au fost cei din clasa a doua. Specialiștii nu sunt de acord cu acest lucru, considerând că este un stres inutil pentru copii.

Evaluarea Națională 2022. Câte examene are în total un elev

Elevii din clasa a patra au susținut astăzi Evaluarea Națională, iar după ei urmează clasele a șasea. Specialiștii consideră că aceste examene sunt un stres inutil pentru elevi. Sistemul de educație românesc impune multe evaluări și sute de note într-un singur an. Profesorii sunt de părere că elevii nu sunt pregătiți pentru aceste examene. De asemenea, copiii trebuie să se adapteze an de an, la alte reguli ale învățământului. „Este doar un test din aceşti cinci ani, iar înaintea testului eram: Aoleu, ce o să se întampleeee?”, mărturiseşte o elevă.”Am învăţat înainte şi am repetat pentru acest examenNu am dormit toată noaptea. De ce? Credeam ca o să greşesc”, a spus un alt elev.

Profesorul Cristina Senoș a declarat că în total, un elev are nouă examene. Acestea încep încă din clasa a doua și vor dura până în clasa a opta. „În total, vreo nouă examene, cred, în viaţa de şcolar. Începând cu clasa a doua, la limba română şi matematică, urmează clasa a patra. Săptămâna viitoare, clasa a şasea … Vor intra în emoţiile mari cu aceste evaluări. Sunt unele şcoli sau licee care au introdus aceste admiteri în clasa a cincea, deci o altă evaluare. În iunie începem Evaluarea Naţională la clasa a opta, după cei patru ani, Bacalaureatul. Acum ne pregătim de noile evaluări standardizate”, a spus profesorul Cristina Senoș pentru observatornews.ro.

De asemenea, la aceste examene se adaugă zeci de teste și teze. În Bulgaria, elevii au câte o evaluare după fiecare trimestru și patru examene după fiecare ciclu de învățământ. În Spania, proiectele cântăresc mai mult la media generală. „Acelaşi tip de foaie, acelaşi tip de aşezare în pagină, aceeaşi structură, acelaşi barem până în clasa a douăsprezecea. Ce fac celelalte sisteme este să îi obişnuiască pe copii, indiferent de materie toată lumea să dea în acelaşi format. Noi toţi, părinţi, profesorii de la clasă … nu se aliniază să dea acelaşi format de test”, spune Gabriela Maalouf, consilier dezvoltare personală.

Profesorii susțin ca Evaluările Naționale să fie eliminate la clasele primare

Profesorii sunt de părere că Evaluările Naționale, mai ales cele de la clasele primare, ar trebui eliminate. Ministerul Educației lucrează la următoarele evaluări standardizate. Elevii din 329 de școli vor fi testați într-un program pilot peste două săptămâni, iar din 2023 calendarul și structura examenelor pentru toate clasele vor fi diferite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: