Redactia.ro
Home » Știri » Elon Musk promite restaurarea vederii și a funcțiilor locomotorii: „Dacă cineva nu a avut niciodată vedere, s-a născut orb, noi putem să restabilim vederea”. Cum este posibil? FOTO

Elon Musk promite restaurarea vederii și a funcțiilor locomotorii: „Dacă cineva nu a avut niciodată vedere, s-a născut orb, noi putem să restabilim vederea”. Cum este posibil? FOTO

Elon Musk promite restaurarea vederii și a funcțiilor locomotorii

Elon Musk susține că le poate reda vederea oamenilor mai puțini norocoși, dar și funcțiile locomotorii. Acesta vrea să le dea o șansă la o viață normală! Iată tot ce trebuie să știi!

Elon Musk vrea să implanteze cipuri în creierele oamenilor în următoarele 6 luni

Elon Musk se așteaptă ca cipul cerebral Neuralink să înceapă testele pe oameni în 6 luni. Cel mai bogat om de pe Terra a declarat miercuri (30 noiembrie) că se așteaptă ca cipul cerebral fără fir dezvoltat de compania sa Neuralink să înceapă testele clinice pe oameni în șase luni, după ce compania nu a respectat termenele anterioare stabilite de el.

„Dacă cineva nu a avut niciodată vedere, s-a născut orb, noi putem să restabilim vederea”

Misiunea Neuralink

Compania dezvoltă interfețe cu cipuri cerebrale care, potrivit acesteia, le-ar putea permite pacienților cu dizabilități să se miște și să comunice din nou, Musk adăugând miercuri că va viza, de asemenea, restabilirea vederii.

Cu sediul în San Francisco Bay Area și Austin, Texas, Neuralink a efectuat în ultimii ani teste pe animale, în timp ce solicita aprobarea din partea Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA) pentru a începe testele clinice pe oameni.

„Vrem să fim extrem de atenți și siguri că va funcționa bine înainte de a pune un dispozitiv la om”, a declarat Musk în timpul unei mult așteptate actualizări publice privind dispozitivul.

Vorbind în fața unei mulțimi de invitați selecți în cadrul unei prezentări la sediul Neuralink care a durat aproape trei ore, Musk a subliniat viteza cu care compania își dezvoltă dispozitivul.

„Progresul la început, în special în ceea ce privește aplicarea la oameni, va părea poate agonizant de lent, dar facem toate lucrurile pentru a-l aduce la scară în paralel”, a adăugat el.

„Deci, în teorie, progresul ar trebui să fie exponențial”.

FDA nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Primele două aplicații umane vizate de dispozitivul Neuralink vor fi în restaurarea vederii și în permiterea mișcării mușchilor la persoanele care nu pot face acest lucru, a declarat Musk.

„Chiar dacă cineva nu a avut niciodată vedere, niciodată, ca și cum s-ar fi născut orb, noi credem că putem totuși să restabilim vederea”, a spus el.

Evenimentul a fost planificat inițial pentru 31 octombrie, dar Musk l-a amânat cu doar câteva zile înainte, fără a oferi un motiv.

Ultima prezentare publică a Neuralink, în urmă cu mai bine de un an, a implicat o maimuță cu un cip cerebral care a jucat un joc pe calculator gândind singură.

Planurile lui Elon Musk

Musk, care conduce, de asemenea, producătorul de vehicule electrice Tesla, firma de rachete SpaceX și platforma de socializare Twitter, este cunoscut pentru obiective mărețe precum colonizarea planetei Marte și salvarea umanității. Ambițiile sale pentru Neuralink, pe care a lansat-o în 2016, sunt de aceeași anvergură.

El dorește să dezvolte un cip care să permită creierului să controleze dispozitive electronice complexe și, în cele din urmă, să permită persoanelor paralizate să recupereze funcțiile motorii și să trateze boli ale creierului precum Parkinson, demența și Alzheimer. El vorbește, de asemenea, despre îmbinarea creierului cu inteligența artificială.

Cu toate acestea, Neuralink este în întârziere. Musk a declarat într-o prezentare din 2019 că își propune să primească aprobarea de reglementare până la sfârșitul anului 2020. Apoi, la o conferință de la sfârșitul anului 2021, a spus că speră să înceapă testele pe oameni în acest an.

Neuralink a ratat în mod repetat termenele interne pentru a obține aprobarea FDA pentru a începe testele pe oameni, au declarat foști și actuali angajați. Musk a abordat concurentul Synchron la începutul acestui an cu privire la o potențială investiție, după ce și-a exprimat frustrarea față de angajații Neuralink cu privire la progresul lent al acestora.

Synchron a depășit o etapă importantă în iulie prin implantarea dispozitivului său la un pacient în Statele Unite pentru prima dată. A primit autorizația de reglementare din SUA pentru studii pe oameni în 2021 și a finalizat studii pe patru persoane în Australia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: