Redactia.ro
Home » Știri » Elon Musk, reacție dură după ce un robot ar fi atacat un inginer. Șeful Tesla a făcut lumină în acest caz: „Este rușinos”

Elon Musk, reacție dură după ce un robot ar fi atacat un inginer. Șeful Tesla a făcut lumină în acest caz: „Este rușinos”

Miliardarul american Elon Musk a reacționat în mod prompt, pe 27 decembrie, printr-o postare publicată pe Twitter, în urma informațiilor care au circulat în spațiul public referitoare la un presupus atac al unui robot asupra unui inginer al Tesla, la fabrica Giga Texas din apropierea orașului Austin, potrivit relatărilor Business Insider. 

Incidentul în cauză a fost detaliat și de The Information într-un articol publicat luna trecută. Conform publicației, doi martori au declarat că un inginer care efectua actualizări de software pentru doi roboți a fost imobilizat de unul dintre aceștia. Martorii au descris cum robotul și-a înfipt ghearele metalice în spatele și brațul muncitorului, lăsând o urmă de sânge în urma sa. Victima a reușit să se elibereze din ghearele robotului după ce un alt coleg a apăsat butonul de oprire de urgență.

Elon Musk, răspuns tranșant despre evenimentul care a avut loc

CEO-ul Tesla a răspuns unui utilizator care a distribuit un articol al Daily Mail privind un incident petrecut în 2021. Reacția lui Elon Musk pare să fie influențată de modul în care incidentul a fost prezentat în articolul Daily Mail.

„Este cu adevărat rușinos din partea presei să scoată la iveală un accident de acum doi ani din cauza unui simplu braț robotizat industrial Kuka (care se găsește în toate fabricile) și să insinueze acum că este din cauza lui Optimus”, se arată în postarea cu pricina.

Elon Musk crede cu tărie în prezența roboților

Acesta a subliniat că imaginea folosită în articol prezintă roboții umanoizi Optimus de la Tesla, nu brațul robotului Kuka implicat în incidentul din 2021. Apărarea lui Musk față de roboții Optimus nu este surprinzătoare, având în vedere importanța pe care o acordă acestora.

Îngrijorările cu privire la siguranța în fabricile Tesla nu sunt noi. În 2020, autoritățile de reglementare din California au criticat Tesla pentru trimiterea de rapoarte incomplete privind accidentele din fabrică. Problemele nu se limitează la SUA, deoarece în aprilie, inspectorii chinezi au anunțat intenția de a sancționa compania pentru lacunele în materie de siguranță, după ce un muncitor de la fabrica Tesla din Shanghai a decedat în urma unui accident provocat de echipamentele din fabrică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: