Redactia.ro
Home » Știri » Enigma „cimitirelor” de mașini electrice abandonate pe câmpurile din China a fost deslușită. Care este adevărul din spatele acestei industrii VIDEO

Enigma „cimitirelor” de mașini electrice abandonate pe câmpurile din China a fost deslușită. Care este adevărul din spatele acestei industrii VIDEO

Enigma „cimitirelor" de mașini electrice abandonate pe câmpurile din China a fost deslușită. Care este adevărul din spatele acestei industrii VIDEO

Enigma „cimitirelor” de mașini electrice abandonate pe câmpurile din China a fost deslușită. Iată care este adevărul din spatele acestei industrii!

Enigma „cimitirelor” de mașini electrice abandonate pe câmpurile din China a fost deslușită

Mii de vehicule electrice se găsesc într-o stare de abandon pe câmpurile din apropierea mai multor orașe mari din China. Enigma ce învăluie aceste „cimitire” auto a fost dezvăluită de experții de la Inside China Auto, care au oferit o explicație detaliată a motivelor pentru care aceste mașini au fost retrase din circulație.

În ultimul timp, au circulat pe internet mai multe videoclipuri ce prezintă mii de vehicule abandonate în zonele de câmpie din apropierea unor orașe din China. Numeroși utilizatori din mediul online credeau, inițial, că aceste mașini au fost lăsate în paragină din cauza unor defecțiuni, însă realitatea din spatele acestei situații este diferită. Multe dintre aceste automobile au fost parte a unor flote de ride-sharing sau car-sharing și au fost deținute de companii care nu mai sunt active pe piața din China. Majoritatea modelelor găsite pe teren sunt Neta V sau BAIC BJEV EC3, ambele fiind vehicule electrice folosite exclusiv în cadrul acestor servicii. Totodată, există și mașini electrice care sunt într-o stare deplorabilă și se află abandonate, acoperite de rugină, printre vegetație și gunoaie. Echipa de la Inside China Auto, un canal YouTube specializat în conținut legat de piața auto din China, s-a deplasat pe teren pentru a investiga întreaga situație.

Care este adevărul din spatele acestei industrii

China a investit miliarde în industria automobilelor electrice. Guvernul chinez a susținut în mod semnificativ piața vehiculelor electrice prin acordarea de subvenții, ceea ce a generat o creștere rapidă a cererii și a contribuit la dezvoltarea unei industrii care a explodat în dimensiuni. La momentul actual, China se află în fruntea lumii în ceea ce privește automobilele ecologice, producând aproximativ 6 milioane de vehicule electrice și hibride plug-in numai anul trecut, ceea ce reprezintă aproape o treime din totalul mașinilor noi vândute pe piața internă. În plus, China deține 60% din parcul global de vehicule electrice și a dezvoltat cea mai extinsă infrastructură de încărcare pentru astfel de vehicule de pe întreg globul, proiect realizat, de asemenea, cu susținerea guvernului.

Cu toate acestea, creșterea rapidă a avut consecințe negative, afectând multe dintre companiile de ride-hailing care au adoptat timpuriu vehiculele electrice, multe dintre ele intrând în faliment. Astfel, numărul producătorilor chinezi de automobile electrice a scăzut de la aproximativ 500 în 2019 la aproximativ 100 în prezent. Uniunea Europeană a urmărit cu atenție aceste evoluții.

Nu demult, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat lansarea unei investigații cu privire la subvențiile acordate de statul chinez pentru vehiculele electrice, cu scopul de a proteja industria europeană împotriva concurenței bazate pe „preţurile scăzute în mod artificial”.

„Pieţele globale sunt acum inundate de maşini electrice chinezeşti ieftine, al căror preţ este menţinut în mod artificial scăzut prin subvenţii guvernamentale masive”, a comunicat Ursula von der Leyen în timpul discursului anual privind starea Uniunii Europene, rostit în fața Parlamentului European, care s-a adunat într-o sesiune plenară la Strasbourg, conform informațiilor furnizate de Agerpres, relatează digi24.ro.

„Europa este deschisă concurenţei. Nu unei nivelări în jos”, a spus aceasta.

„Trebuie să ne apărăm împotriva practicilor neloiale. Dar, în egală măsură, este vital să menţinem deschise liniile de comunicare şi dialog cu China, pentru că există şi subiecte în care putem şi trebuie să cooperăm. Reducerea riscurilor, nu decuplarea – aceasta va fi abordarea mea cu conducerea chineză la summitul UE-China din acest an”, a mai precizat Ursula von der Leyen, conform sursei citate. 

 

Sursa foto: captură YT ICA

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: