Redactia.ro
Home » Stil de viață » Enigme pentru copii. Povestioare cu învățăminte pe care i le poți citi celui mic

Enigme pentru copii. Povestioare cu învățăminte pe care i le poți citi celui mic

GALERIE FOTO (2) Enigme pentru copii

În perioada epidemiei de coronavirus, toți copiii stau acasă, iar părinții nu știu ce să mai facă pentru a îi bucura pe cei mici. Redacția.ro le recomandă părinților să le citească celor mici povestioare cu învățământ.

Povestioare cu învățământ

Pandemia de coronavirus determină emoții, precum anxietate, stres și incertitudine, iar părinții se pot confrunta cu momente dificile din cauza atitudinii celor mici.

Un remediu bun care stabilește o conexiune între părinți și copii este cititul. Lectura este un mod plăcut pentru a petrece timp de calitate împreună cu copiii. Lumea poveștilor este destul de fascinantă, iar copiii își vor putea folosi imaginația.

Poveștile citite împreună cu cei mici au o mulțime de beneficii asupra dezvoltării copiilor. Cei mici își vor dezvolta imaginația, își vor dezvolta o legătură armonioasă cu părinții și vor petrece  timp de calitate împreună cu aceștia.

Totodată, copiii își vor îmbunății vocabularul, îți vor dezvolta atenția și capacitatea de concentrare și abilitățile de comunicare și de memorare.

Trei povestioare cu învățământ de citit copiilor

„Ceainicul care cântă cucurigu”

Odată, demult, un preot s-a oprit să doarmă noaptea la un han. Nu a trecut mult timp de când adormise, că au sosit câțiva oameni la han să joace și să bea. După puțin timp, au dispărut niște bani și toți se certau și strigau cât îi ținea gura de tare. Când preotul a auzit scandalul, s-a sculat să vadă ce s-a întâmplat.

Preotul i-a rugat să se liniștească și să-i dea o mână de ajutor ca să rezolve el lucrurile.

I-a rugat să-i aducă un cocoş și un ceainic vechi și mare de pe cămin, plin de funingine. După ce a acoperit cocoşul şi ceainicul și a acoperit și căminul, a stins toate lumânările si luminile.

— Cocoșii acoperiți găsesc întotdeauna hoţul, a spus preotul.

— Să vină toată lumea aici și să atingă acest ceainic. Când hoţul va pune mâna pe ceainic, cocoşul va cânta cucurigu și atunci o să-l apuc imediat.

Toți și-au târșâit picioarele prin întuneric ca să atingă ceainicul, dar niciodată cocoşul nu a cântat cucurigu.

—Îmi pare rău, a spus preotul.

—Probabil acest cocoş este bolnav. Aprindeți luminile şi lumânările și ațâțați focul.

Când oamenii puteau iarăși să vadă în camera, preotul știa deja cine a luat banii. Cum și-a dat seama?

Cum a reuşit?

Fiindcă se temea ca nu cumva cocoşul să cânte cucurigu, hoţul nu a atins bătrânul ceainic. Mâinile lui erau astfel singurele care nu erau acoperite de funingine în partea de jos.

„Ultimul primeşte totul”

Un fermier bătrân i-a chemat pe cei doi fii şi le-a spus:

—Voi muri în curând și am de gând să las ferma numai unuia dintre voi. Iată cum îl voi alege pe moştenitor. La o zi după înmormântarea mea, vreau să vă duceţi caii la poartă, să călăriţi în jurul fermei și să vă întoarceţi înapoi la poartă. Cel al cărui cal ajunge ultimul primeşte ferma.

Nu a trecut mult timp şi bătrânul fermier a murit. La o zi după înmormântarea lui, cei doi băieți au pus șeile pe caii lor, i-au dus la poarta şi au încălecat. Și au stat acolo toată ziua fără să miște. Când foamea i-a răzbit, s-au uitat unul la altul și au fost de acord că ar trebui să meargă și să ceară un sfat. Asa ca au descălecat şi s-au dus să ceară ajutor unei femei înțelepte din sat. Femeia le-a ascultat problema.

—Tata ne-a spus că cel al cărui cal ajunge ultimul primeşte ferma. Ce trebuie să facem?

Femeia înțeleaptă s-a gândit câteva clipe, apoi le-a spus băieților două cuvinte. Când le-au auzit, băieții au ieşit val-vârtej din casa, au luat-o la goană pe stradă, au sărit pe caii lor, și au galopat ca vântul.

Întrebare: Care au fost cele două cuvinte ale femeii înţelepte?

Răspuns: Cuvintele ei au fost „Schimbaţi caii”. Fermierul spusese că cel al cărui cal ajunge ultimul primeşte ferma. Deci, dacă fraţii schimbă caii între ei şi apoi unul câştigă cursa, calul lui ajunge ultimul.

„Povestea picioarelor”

Patru picioare intră în cameră şi fură un picior de la două picioareDouă picioare ridică trei picioare şi îl aruncă după cinci picioareCinci picioare aruncă un picior şi se ascunde sub patru picioare, unde găseşte şi roade nici un picior. Ce s-a petrecut aici?

Răspuns: O pisică (patru picioare) intră în cameră şi fură un copan de pasăre (un picior) de la un om (două picioare). Omul ridică un scăunel cu trei picioare (trei picioare) şi îl aruncă după pisica cu copanul în gură (cinci picioare). Pisica aruncă copanul şi se ascunde sub masă (patru picioare), unde găseşte şi roade un peşte (nici un picior).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: