Redactia.ro
Home » Știri » Eroare incredibilă la INML. Angajații au încurcat cadavrele, iar eroarea a fost decoperită abia după trei luni

Eroare incredibilă la INML. Angajații au încurcat cadavrele, iar eroarea a fost decoperită abia după trei luni

INML

O nouă eroare marca INML. Angajații institutului au confundat două cadavre, iar eroarea a fost descoperită abia la trei luni după ce a fost produsă. Directorul INML a promis că va demara o anchetă internă pentru ca vinovații să fie pedepsiți. Din păcate, nu e prima dată când angajații INML confundă cadavrele.

Confuzie la INML

Un bărbat și o femeie, care au murit la finalul lunii iulie sau începutul lunii august, au fost aduși la INML. Ei au fost depozitați în frigiderele instituției, iar familiile acestora au fost informate despre deces pentru a sosi și a recupera trupurile în vederea înmormântării. Familia bărbatului a venit în prima săptămână a lunii august să ridice cadavrul și a fost informată că acesta se afla în stare avansată de putrefacție, așadar nu era indicată deschiderea coșciugului. Familia a ascultat instrucțiunile și nu a deschis coșcigul. Ulterior, trupul bărbatului a fost înmormântat. Familia femeii nu s-a prezentat niciodată pentru a recupera cadavrul.

O surpriză de proporții a avut loc, însă, atunci când angajații institutului au făcut curățenie în frigidere. Au constatat că trupul bărbatului încă se afla acolo. În urma investigațiilor, ei au descoperit că trupul unei femei depuse acolo în aceeași perioadă nu se mai afla în institut. Așadar, angajații au oferit familiei bărbatului trupul greșit spre îngropare.

„Începând de astăzi, la nivelul instituţiei a fost dispusă o cercetare. Vom afla cum s-a petrecut acest lucru, astfel că nu vă pot da acum mai multe informaţii”, a explicat directorul instituției, contactat telefonic de către Libertatea. „Este o cercetare la nivelul instituției și apoi, în raport cu lucrurile pe care le aflăm și dacă se constituie faptele, vom înștiința autoritățile”, a completat acesta. Potrivit primelor informații, cei care vor fi anchetați vor fi câțiva brancardieri.

Nu este prima eroare de acest fel a celor la INML

Nu este primul eveniment de acest tip. În anul 2021, INML a furnizat unei familii din America trupul unui francez mort. Familia decedatului a apucat să incinereze cadavrul și să-l ducă înapoi acasă până când cei de la INML au descoperit eroarea.

„INML «Mina Minovici» București, în a cărui activitate o astfel de disfuncție nu s-a mai produs, cere scuze public familiilor celor decedați pentru problema creată și va întreprinde toate demersurile administrative și procedurale pentru prevenirea pe viitor a unei astfel de situații”, se arăta în comunicatul INML de la vremea respectivă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: