Redactia.ro
Home » Știri » „Escrocul de pe Tinder”, varianta românească. Bărbatul și-a convins victima să îi ofere zeci de mii de euro

„Escrocul de pe Tinder”, varianta românească. Bărbatul și-a convins victima să îi ofere zeci de mii de euro

Escrocul de pe Tinder, varianta românească

„Escrocul de pe Tinder”, varianta românească. Un bărbat din Olanda, stabilit în Cluj, a reușit să convingă o femeie pe care a cunoscut-o pe Tinder să-și vândă apartamentul și să-i dea lui o mare parte de bani. După ce s-a văzut cu banii în cont, bărbatul a dispărut.

„Escrocul de pe Tinder”, varianta românească. Bărbatul și-a convins victima să îi ofere zeci de mii de euro

Un bărbat din Olanda, stabilit în comuna Florești, județul Cluj a păcălit o femeie să îi ofere o sumă mare de bani, după care s-a făcut nevăzut. Acesta a reușit să o convingă pe femeie să își vândă apartamentul și să dea lui o mare parte din bani. Edens Alfons Theodoor a cunoscut-o pe Angelova, în februarie 2020, pe aplicatia de dating Tinder. Acesta s-a prezentat sub numele de Theodor și a spus că este olandez și lucreză în Sofia, acolo unde a cunoscut-o și pe Angelova. Pe 1 mai 2020 s-au întâlnit la Plovdiv, orașul în care trăia femeia.Theodor i-a spus că s-a îndrăgostit de ea și cei doi s-au mutat împreună la Plovdiv. În luna mai, bărbatul i-a cerut victimei suma de 1.600 de euro, pentru presupusul tratament al fiului său, care și-ar fi rupt piciorul. Theodor i-a propus acesteia să se mute în Africa, propunându-i victimei să-și vândă apartamentul, iar cu o parte din bani să închirieze o casă. Cu cealaltă parte ar fi vrut să deschidă o afacere. Theodor a spus că vrea să cumpere un container cu scutece pentru copii, cu promisiunea că îi va da banii înapoi.

Pe 12 iunie, Angelova și-a vândut apartamentul, iar 23.450 au ajuns în contul ei și 27.950 i-a dat lui Theodor. Ulterior, acesta și-a luat hainele și a dispărut. Angelova a aflat că presupusul iubit i-ar fi golit și contul bancar, motiv pentru care a mers la poliție și a declarat o pagubă de 57.000 de euro. Astfel, victima a descoperit că numele real al bărbatului era Edens Alfons Theodor. Polițiștii au aflat că acesta locuia în comuna Florești, Cluj. Pe 30 decembrie 2021, bărbatul a fost arestat și extrădat în luna ianuarie. În hotărârea Curții de Apel este prezentată și povestea de film a escrocului de pe Tinder.

Un IT-ist român a șantajat două studente pe care le-a cunoscut pe Tinder

Povestea escrocului de pe Tinder, difuzată pe Netflix, pare că nu este singurul caz de acest gen. Un IT-ist din Cluj Napoca a șantajat două studente pe care le-a cunoscut pe Tinder. Bărbatul le-a filmat pe cele două în timp ce întrețineau relații intime și a foloist filmulețele pentru a le șantaja pe femei să întrețină în continuare relații cu el. Prima victimă a cunoscut-o în 2018 și a făcut mai multe filmulețe în timpul întâlnirilor intime. După ceva timp, bărbatul a șantajat-o pe studentă, amenințând-o că va posta online imaginile compromițătoare.

„La data de 16.10.2018, organele de urmărire penală din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investigații Criminale, au fost sesizate de către persoana vătămată S.B.B., cu privire la faptul că a fost contactată de un bărbat cunoscut anterior pe rețeaua de socializare Tinder, care i-a adus la cunoștință că în cazul în care nu va mai întreține relații sexuale cu acesta de patru ori, va posta în mediul online imagini compromițătoare din timpul unui act sexual petrecut între aceștia în cursul lunii mai 2018”, se arată în rechizitoriu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: