Redactia.ro
Home » Știri » Este anunțul momentului! Când vor încasa românii pensiile în aprilie 2024, după greva poștașilor

Este anunțul momentului! Când vor încasa românii pensiile în aprilie 2024, după greva poștașilor

În luna aprilie 2024, pensionarii români se confruntă cu perspectiva întârzierii primirii pensiilor, un scenariu care ar putea deveni realitate în urma unei greve de avertisment anunțate de angajații Poștei Române. Această mișcare de protest vine într-un moment delicat și ar putea avea repercusiuni semnificative asupra a milioane de români, afectând nu doar pensionarii, ci și pe cei care primesc ajutoare sociale sau alte forme de stimulente.

Pe data de 20 martie 2024, angajații Poștei Române au declanșat o grevă de avertisment, semnalând posibilitatea unei greve generale dacă nu se va ajunge la un acord satisfăcător cu Guvernul. În inima acestei dispute se află revendicările legate de condițiile de muncă și, posibil, de ajustările salariale necesare pentru a reflecta creșterea costurilor de viață și provocările profesionale ale poștașilor.

Când vor primi românii pensiile în aprilie 2024

În fața acestui impas, Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a intervenit, cerându-le angajaților Poștei Române să considere impactul pe care greva l-ar putea avea asupra distribuirii pensiilor. Ministrul a subliniat importanța ca Poșta Română să își respecte obligațiile și să asigure că livrarea pensiilor nu va fi afectată, indiferent de evoluția negocierilor. Aceasta reprezintă o încercare de a media situația și de a preveni un scenariu în care aproape jumătate din populația țării ar putea fi afectată.

Dacă Poșta Română ar intra în grevă generală, impactul asupra societății românești ar fi profund. Peste 5 milioane de pensionari, care depind de serviciile poștale pentru primirea pensiilor, ar putea întâmpina întârzieri semnificative. Această situație nu numai că ar pune presiune asupra sistemului de asistență socială, dar ar afecta și economia locală, având în vedere că mulți dintre acești pensionari sunt principalii consumatori de produse și servicii de bază.

„Casa Națională de Pensii și Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială au o convenție cu Poșta Română. Poșta Română trebuie să-și respecte convenția. Beneficiarii, fie că sunt beneficiari de prestații și beneficii sociale, fie că sunt pensionari, nu trebuie să fie afectați de asta. Poșta Română trebuie să-și respecte convenția”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, la Antena 3 CNN.

Ce măsuri se vor lua

Pentru a preveni consecințele negative ale unei greve prelungite, ar putea fi explorată introducerea unor soluții alternative pentru distribuția pensiilor, cum ar fi utilizarea altor servicii de curierat sau facilitarea accesului la servicii bancare pentru transferuri directe în conturile pensionarilor. Aceste măsuri ar putea asigura continuitatea fluxului financiar către cei afectați și ar reduce impactul negativ asupra celor care depind de aceste venituri.

„Sigur, noi, prin instituțiile noastre, care au această convenție cu Poșta Română, vom face toate verificările care țin de noi, astfel încât să ne asigurăm că în baza contractului dintre părți, în baza acestei convenții, Poșta Română își respectă obligațiile. Eu știu că în momentul când un ministru comunică trebuie să fie o certitudine. Eu vă spun în acest moment că avem o convenție pe care Poșta Română trebuie să o respecte”, a mai precizat Simona Bucura Oprescu, pentru sursa citată anterior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: